Remedii naturiste

Metode naturale de colorare a firelor de păr albe

 

 

 

 

Vopselele de păr din comerţ nu sunt singurele soluţii pentru acoperirea firelor de păr albe, există tot felul de metode naturale prin care poţi colora părul, fără să îl afectezi în vreun fel. Poate îţi sună bizar şi complicat să îţi prepari acasă o soluţie pentru colorarea părului, însă nu este nici pe departe atât de dificil.

Bineînţeles, nu putem obţine acasă atâtea nuanţe de păr ca în comerţ, însă dacă optăm pentru un look natural, atunci nu avem de ce să ne plângem.

1. Soluţia cu coji verzi de nucă

Această soluţie este una de sezon, deoarece se folosesc coji verzi de nucă. Pune la fiert mai multe coji verzi de nucă, după care clăteşte-ţi părul cu apă în care acestea au fiert. Lasă apă pe păr să acţioneze cel puţin o oră. Cu cât este mai concentrată, cu atât culoarea o să fie mai închisă. Această soluţie de vopsire a părului este una de durată. Nuanţa de păr obţinută este una de şaten închis spre negru.

2. Soluţia cu ghimbir, muştar, pudră de curry şi turmeric

Dacă îţi place să ai o nuanţă a părului mai deschisă, atunci s-ar putea să îţi placă această combinaţie. Amestecă o lingură de ghimbir pisat cu una de seminţe de muştar şi cu una de curry. Adaugă puţin turmeric, însă nu foarte mult, dacă nu vrei să te trezeşti cu un păr prea blond. Pune toate aceste ingrediente la fiert cu o ceaşcă de apă, până când se colorează foarte bine, după care lasă soluţia să se răcească. Aplică această soluţie pe păr şi las-o să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă, aproape rece.

3. Soluţia cu ceai negru

Fierbe 4-5 linguri de frunze de ceai negru într-o cană de apă. Lasă ceaiul să se răcească după care aplică-l pe păr. După 30 de minute, clăteşte-ţi bine părul cu apă călduţă, fără să foloseşti şampon. Soluţia cu ceai negru nu este una foarte concentrată, de aceea nu o să dureze.

4. Soluţia cu henna şi ulei de ricin

Mergi la un magazin cu profil naturist şi cumpără-ţi o pastă de henna. Pastă de henna găseşti foarte uşor şi în magazinele online. Amestecă pastă de henna cu 4-5 linguri de ulei de ricin. Fierbe puţin acest amestec, până când uleiul devine negru, după care aplică acest amestec pe par şi lasă-l până se usucă. La final clăteşte bine. Henna este o plantă care colorează foarte puternic părul, de aceea este folosită frecvent în prepararea vopselelor de păr. Culoarea pe care o obţii folosind henna este una roşcată. Uleiul de ricin este foarte bun pentru întărirea firului de păr.

5. Soluţia cu henna şi sfeclă roşie

Dacă vrei o nuanţă şi mai roşcată decât cea din henna simplă, amestecă sucul de la o sfeclă roşie cu pastă de henna şi aplică-l pe păr. Lasă acest amestec pe păr timp de o oră, după care clăteşte bine. Nuanţa dorită o poţi obţine în funcţie de câtă pastă de henna adaugi. În caz că vrei o nuanţă mai palidă de roşcat, adaugă ceai concentrat de muşeţel.

6. Soluţia cu coji de cartofi

Pune la fiert cojile de la 5 cartofi. Nu foarte mult, doar până ce apa dă în clocot. Lasă această apă să se răcească şi clăteşte-te cu ea după ce îţi speli părul. De câtă apă ai nevoie? O cană este suficientă.

7. Soluţia cu ulei de cocos şi lămâie

Amestecă 3 linguri de suc de lămâie cu 4-5 linguri de ulei de cocos. Aplică această loţiune pe păr şi las-o să acţioneze o oră, după care spală-te bine. Această soluţie înnegreşte firul de păr şi se potriveşte la persoanele care vor o nuanţă mai închisă la păr.

Soluţiile propuse mai sus nu sunt potrivite pentru persoanele care vor o nuanţă deschisă a părului.

 

Imagine similară

 

Sursa: Ziua de Cluj




Categorii