Flori si gradina

Metoda ”buchetului” – ideală pentru cultivarea roșiilor pe suprafețe mici

 

 

 

 

Nici cea mai mică grădină nu este o problemă în a obține cele mai bune roșii aplicând o metodă nouă de cultivare care face furori pe internet. Cultivarea tomatelor ”în buchet” este foarte apreciată și utilizată în SUA, mai ales că legumele se obțin cu fertilizare naturală, așa cum explică legumicultorul James Bryan. 

Cultivarea roșiilor ”altfel” prespune, în fapt, construirea unui mic ”țarc” din materiale deloc costisitoare: o găleată veche de 10 litri, de compost, de niște sârmă pentru gard, doi-trei țăruși și semințe de tomate.

Se găurește fundul găleții și, la baza ei se mai fac câteva găuri laterale la o înălțime de cel mult 10 centimetri de la bază. Ea se îngroapă apoi la o adâcime de cel mult 15 cm, după care se pun în ea două lopeți de compost.

În jurul găleții se seamănă patru semințe de roșii.

sistem cultivare a tomatelor

La fiecarea două zile, găleata se umple cu apă, având grijă ca apa să nu ude și frunzele platelor.
În jurul plantelor de tomate se amplasează sârma de gard, lăsând distanță 25-30 de centimetri între găleată și limita de sârmă, spațiu în care vor crește tomatele. Scopul gardului este de a ajuta plantele să crească uniform în înălțime.

Această metodă de cultivare a roșiilor oferă, așa cum v-ați dat seama, o creștere rapidă a plantei de tomate, printr-o fertirigare inteligentă prin picurare direct la rădăcină.

Singura condiție pentru acest tip de cultivare este să corelați dimensiunea găleții cu numărul plantelor, având grijă ca fiecăreia să îi revină o cantitate de 5 litri de apă pe săptămână. Deci pentru mai multe plante, se va folosi o găleată sau recipient mai mare.

cultivarea rosiilor in buchet

Aplicând acestui sistem nou de creștere a tomatelor, veți observa că puteți obține un randament, semnificativ mai mare, comparativ cu utilizarea metodelor clasice de cultivare a roșiilor.

 

Imagini pentru Metoda ”buchetului”

Imagini pentru Metoda ”buchetului” – ideală pentru cultivarea roșiilor pe suprafețe mici

Sursa: Agrointel.ro




Categorii