Flori si gradina

Menta, antidot eficient la îndemână pentru cancerul de colon!

 

 

 

 

Desi e utilizata inca de acum 4000 de ani, nu stiu cati dintre voi cunoasteti toate beneficiile acestei plante minune.

Frunzele de menta contin alcool perilic, substanta care inhiba si previne formarea celulelor canceroase in colon. Este recomandat consumul regulat de ceai de menta sau consumul acesteia in mancare. In plus, cei care au un colon iritabil, pot consuma pulberea de menta, cate o lingura rasa, de 3-4 ori pe zi, amestecata cu miere sau lapte, calmand astfel durerile.

Menta este cel mai eficient medicament natural impotriva vomei, diareei, crampelor intestinale, a durerilor provocate de hiperaciditate, sau a indigestiilor.

Menta reprezinta si un excelent detoxifiant, dar lupta si impotriva racelii, a sinuzitei sau a gripei.

Are proprietati tonice, antispastice si energizante si de aceea regleaza functiile inimii.

Frunzele plantei se pot folosi ca atare, in mancare, ceaiuri, sub forma de ulei, sau lichior.

 

Alte intrebuintari uzuale ale mentei:

 

Daca cumva va inteapa o albina, e recomandat sa scoateti rapid acul, iar apoi sa frecati zona afectata cu frunze proaspete de menta. Efectul este miraculos.

Preparati o infuzie din 2 lingurite cu frunze uscate la o cana de apa clocotita puteti ameliora toxiinfectiile alimentare, gastrita, sau o digestie mai lenta, consumul recomandat fiind aproximativ 3-4 cani de infuzie pe zi. La gastrita, cura va dura aproximativ 2-3 saptamani.

Tot din aceasta infuzie puteti pune comprese pentru a alina durerile cap, migrenele, durerile de gat sau contuziile.

Impotriva reumatismului, a entorselor sau a luxatiilor putem folosi comprese cu urmatorul amestec: lasati la macerat intr-un litru de otet din vin 50-60 gr de frunze proaspete de menta, aproximativ o luna de zile, agitand zilnic continutul.

Uleiul obtinut din menta, este un bun remediu pentru oboseala cronica, depresie si anxietate, sindromul colonului iritabil, astm, bronsita.

 

Sursaa;  PentruEa




Categorii