Sfaturi utile

Măști de casă pentru combaterea ridurilor si a petelor de vârstă

 

 

Măști de casă pentru combaterea ridurilor si a petelor de vârstă

 

 

Trucuri de frumusețe pentru un ten cu pete

Există atât de multe schimbări în interiorul corpului viitoarelor mămici, așa că nu este de mirare că unele modificări se observă și la exterior.

În primul trimetru al sarcinii, viitoarele mămici se pot confrunta și cu cu acneea. Nivelurile ridicate de hormoni încurajează producția de sebum, adică a uleiului care păstrează pielea suplă. Prea mult sebum poate bloca porii, rezultând un ten cu pete, gras. În această perioadă, tenul trebuie curățat periodic cu un demachiant pentru ten sensibil. Dacă pielea este foarte uscată, puteți folosi o cremă hidratantă fără ulei, iar dacă vă machiați, aveți grijă să vă și demachiați înainte de culcare. Nu folosiți creme anti acnee sau diferite tratamente de la farmacie, cu excepția cazului în care medicul vă recomandă. Unele dintre acestea nu ar trebui utilizate în timpul sarcinii.

Unele zone ale pielii se vor închide la culoare, acesta fiind unul dintre primele semne că sunteți însărcinate. De altfel, veți observa și că alte zone pigmentate, precum alunițele și pistruii, se vor întuneca.

Petele maro de pe frunte, obraji și gât sunt cunoscute drept melasma, o problemă provocată de excesul de melanină secretat de organism, hormonul de bronzare, care protejează pielea împotriva ultravioletelor. Expunerea la soare va întuneca un ten cu pete, scoțând porțiunile închise și mai mult în evidență, însă măștile naturale pentru un ten cu pete sunt perfecte pentru această problemă cu care se confruntă aproximativ trei sferturi dintre viitoarele mămici. În orice caz, nu vă îngrijorați: la câteva săptămâni după naștere, pielea ar trebui să se întoarcă la starea sa de dinainte de sarcină.

Mască naturală pentru toate tipurile de ten cu pete

Ingrediente:

1 linguriță de miere,

câteva picături de suc de lămâie proaspăt stors,

3 lingurițe de lapte,

jumătate de castravete pasat la blender

Se amestecă bine toate ingredientele, până obținem o compoziție omogenă. O răspândim pe față cu ajutorul mâinilor sau cu o pensulă, masând ușor. Se lasă masca timp de 15 minute, după care clătim foarte bine cu apă.

Alternativă la masca naturală pentru toate tipurile de ten cu pete

Ingrediente:

1/4 ceașcă de miere de abine,

1 linguriță de scorțișoară,

1 linguriță de nucșoară

Amestecăm ingredientele și aplicăm compoziția ca o mască pentru 15 minute sau ca un tratament aplicat doar pe pete pentru cel puțin o oră. Tratamentul poate fi aplicat zilnic, până când petele se decolorează, iar masca poate fi aplicată de două ori pe săptămână.

Mască naturală pentru ten cu pete provenite de la melasmă hormonală

Ingrediente:

1/4 ceașcă de zahăr brun,

1 linguriță de nucșoară,

1 lingură de lapte de cocos,

2-3 picături de ulei de cuișoare

Se amestecă ingredientele, iar masca se lasă pe față timp de cel puțin 5 minute, după care se clătește fața cu apă călduță. Asigurați-vă că aplicați o cremă hidratantă cu protecție UV.

Mască naturală pentru ten cu pete cauzate de acneea chistică

Ingrediente:

câteva picături de zeamă de lămâie,

1 lingură de turmenic

Se amestecă până devine o pastă. Se aplică direct pe pata întunecată sau pe zona afectată de 2 ori pe zi. Acest tratament natural usucă foarte tare pielea, de aceea este bine să fie aplicat strict pe zona afectată și nu pe întreaga față.

Mască naturală pentru ten cu pete datorate vârstei sau soarelui

Ingrediente:

1/4 ceașcă de apă de trandafiri,

1 linguriță de suc de lămâie,

1 lingură de suc de aloe vera

Ingredientele se amestecă și se aplică pe față, după rutina de curățare, ca un toner, înainte de aplicarea cremei hidratante.

 

 




Categorii