Ingrediente:
Lapte – 300 ml
Sunca presata/ keiser, salam – 200 g
Cascaval – 200 g
Faina – 450 g
Ulei vegetal – 3 linguri
Unt – 60 g
Sare -0,5 lingurita
Zahar – 1 lingura
Drojdie – 1 lingurita
Mod de preparare:
Activați drojdia punând într-un bol, zahărul, drojdia uscată și turnați peste laptele cald. Se amestecă făina cu sarea și se cern.
De îndată ce drojdia face spumă, adăugați uleiul și făina și frământați un aluat moale.
Frământați până nu se mai lipește de mâini.
Se formează o minge, se pune într-un castron curat și se acoperă cu un prosop. Lăsați aluatul într-un loc cald timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.
Odată gata, transferați pe o suprafață de lucru și întindeți o crustă de aproximativ 2 milimetri grosime.
Ungeți generos cu unt topit.
Tăiați șunca în fâșii mici. Răziți brânza pe o răzătoare grosieră.
Se presară crusta cu piper roșu și se întinde uniform brânza peste ea. Puneți șunca deasupra și rulați.
Tăiați în bucăți de aproximativ 50-6 centimetri grosime. Luați o bucată și tăiați-o în jumătate, lăsând baza întreagă.
Răsuciți fiecare jumătate și apoi formați un cerc. Repetați si cu ceilalți.
Aranjați într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Bateți 1 gălbenuș de ou și întindeți.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coacem 25-30 de minute sau pana devin aurii.
Scoateți și serviți cald.
Pofta buna!