Ingrediente:
Lapte – 300 ml
Sunca presata/ keiser, salam – 200 g
Cascaval – 200 g
Faina – 450 g
Ulei vegetal – 3 linguri
Unt – 60 g
Sare -0,5 lingurita
Zahar – 1 lingura
Drojdie – 1 lingurita
Mod de preparare:
Se pune zaharul, sarea si drojdia in laptele cald.
Se amesteca, se cerne faina in cateva etape.
Se framanta aluatul elastic si moale cu ulei vegetal.
Lasati aluatul la loc cald sub folie timp de 40 de minute.
Apoi intindem chifla intr-un strat mare de cel mult 2 mm grosime.
Unge aluatul cu generozitate cu unt caldut.
Dam cascavalul pe razatoare, taiem salamul in bucati mici.
Se presara un strat de aluat cu boia de ardei, apoi un strat de casacval si salam.
Stratul rezultat trebuie pliat de la un capat la mijloc, acoperiti partea pliata cu al doilea capat.
Taiem dreptunghiul alungit rezultat in dreptunghiuri similare, cu o latura mai mica.
Taiem toate dreptunghiurile la mijloc, fara sa ajungem la capat.
Rasucim cele doua parti ale unui dreptunghi in codite si conectam la capetele libere.
Asezati-le pe o foaie de copt tapetata cu hartie de copt.
Se coc la 180 de grade timp de 30 de minute.
Puteti unge covrigii cu galbenus inainte de coacere.
Astfel, vor obtine o crusta aurie frumoasa.
Pofta buna!