Pieptul de pui prăjit este una dintre cele mai delicioase preparate, de obicei gospodinele rulează carnea mai întâi în făină, apoi în ou și pesmet, apoi o prăjesc în ulei din belșug. Astăzi v-am adus o rețetă de carne care este mult mai ușor de preparat.
Ingrediente:
500 g file de piept de pui,
30 g mustar,
50 g maioneza,
30 ml ulei,
40 g miere,
3-4 catei de usturoi,
Sare, piper negru macinat, boia dulce dupa gust.
Mod de preparare:
Pregătiți marinada amestecând muștarul cu uleiul, usturoiul zdrobit, mierea lichidă și maioneza. Adăugați sare și condimente și amestecați bine.
Spălați fileul de piept de pui, uscați-l cu un prosop de hârtie, apoi tăiați-l în felii subțiri.
Se acopera cu folie si se usuca, apoi se pune intr-un castron adanc si se toarna marinata peste el. Se lasa sa stea 1-2 ore.
Asezam feliile de piept de pui marinat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presaram peste ele marinata ramasa si coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Pofta buna!