Macesele in miere de albine sunt un remediu excelent pentru intarirea imunitatii, de aceea, ar trebui consumate, in special, pe timpul iernii. Ai facut deja sirop de macese, gem si ceai, dar totusi ti-a mai ramas o cantitate mare de fructe? Incearca macesele in miere de albine! Sunt benefice pentru organismul uman.
Se stie ca macesele contin o cantitate mare de vitamina C, dar si A, K, un numar mare de vitamine B, antioxidanti. De asemenea, contin minerale importante precum calciu, magneziu, fosfor sau fier.
Este nevoie doar de putina rabdare pentru a le curata. Se taie in jumatate si se scot semintele. Se clatesc cu multa apa pentru a elimina firele intepatoare din interior.
Lasam macesele spalate sa se usuce pe o carpa curata, apoi le punem intr-un borcan din sticla si turnam peste ele miere de albine, intr-un raport de aproximativ 1:1.
Inchidem borcanul ermetic si nu umblam la el cel putin doua saptamani. In acest timp, gustul si mirosul maceselor se vor elibera in mierea de albine. In primele 4-5 zile, lasam borcanul la temperatura camerei, apoi il punem in frigider. Amestecam continutul din cand in cand.
Se consuma zilnic cate o lingurita de macese sau se adauga in ceai pentru a intari imunitatea si a regla metabolismul.
Am primit aceasta reteta simpla si eficienta, cu mult timp in urma, de la bunica mea. Acum m-am decis sa o impartasesc cu voi, asa ca va recomand sa o dati mai departe. Cu siguranta multa lume va dori sa o incerce!