Ingrediente:
– 50 gr drojdie
– 150 ml lapte caldut
– 600 ml kefir(sau lapte acru)
– 3 oua
– 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Drojdia o amestecam cu laptele caldut si o lasam putin la crescut.Intr-un vas mare punem faina facem o adancitura la mijloc si adaugam ouale batute putin cu sare,drojdia crescuta iar din kefir adaugam putin cate putin pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.Pe masa de lucru ungem cu ulei,ne ungem si mainile cu ulei, luam cate putin din aluat si o intindem pe masa de lucru.Facem o forma dreptunghiulara ,rotunda sau cum vreti,
…. asezam branza sarata …
… apoi acoperim cu aluat si o prajim in uleiul incins pe ambele parti.La fel procedam si cu ciocolata insa aveti grija sa lipiti bine aluatul pentru a nu iesi toata umplutura in uleiul incins.
Ia uitati ce bunatateee!
Se poate pune sipeste smantana si cascaval.
Un deliciuuu!Merita sa-i incercati,cu siguranta nu veti regreta.
Pofta buna!
Sursa: Dorothy Sweet