Carnea, prăjită folosind o tehnologie specială cu sos și marinată, a venit în țara noastră din țările din Asia de Vest și Centrală. În Caucaz, Georgia și Armenia, kebaburile sunt preparate după rețete tradiționale de familie. De regulă, metodele de gătit și de preparare a cărnii nu sunt dezvăluite terților.
În cea mai mare parte, carnea de miel sau de vită este prăjită. Mai rar, shish kebab este, de asemenea, făcut din pui, deoarece carnea de pasăre este mai uscată ca structură.
Marinada și proporțiile amestecului de condimente și sosuri sunt de mare importanță.
Am reușit să obținem o rețetă de kebab interesantă, pe care o vom împărtăși cu voi.
Ingrediente:
- ardei gras rosu – buc.;
- file de pui – kg;
- grăsime de miel – 200 g;
- ceapa – 2 buc.;
- piper negru măcinat – ½ linguriță;
- sare – linguriță;
- amestec de ardei iute- linguriță;
- patrunjel ;
- coriandru – linguriță;
- coaja de lamaie – lingurita;
- boia de ardei ;
- făină – linguriță.
Ingrediente pentru sos:
- ulei de măsline – 3 linguri ;
- boia de ardei – ½ linguriță;
- sos de roșii – linguriță;
- ketchup – 2 linguri;
- sare – ½ linguriță;
- suc de lamaie – linguraote;
- oțet 9% – linguriță.
Mod de preparare:
Tăiați ardeiul gras și ceapa în felii, puneți-le într-un vas de blender, adăugați sare și tocați. Se strecoară sucul din legume printr-o sită și se rezervă.
Tăiați fileul de pui în felii mici și măcinați în blender în același mod. Tăiați mărunt pătrunjelul și puneți-l în carnea tocată.
Adăugați în masa de carne coaja de lămâie, făină, boia de ardei, coriandru, un amestec de ardei împreună cu piper negru măcinat. Pe lângă condimente, trebuie să puneți legume tocate și grăsime de miel în carne, amestecați bine întreaga masă cu mâinile.
Acoperiți amestecul de carne cu folie și puneți-l la frigider pentru câteva ore.
Apoi formam mici cotlet si le asezam pe un bat de lemn. Distribuiți amestecul pe toată lungimea batonului.
Punem folie pe o foaie de copt, punem o plasă și mutam carnea pe bețișoare pe ea. La 200 de grade, coacem kebab-ul la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
În acest moment puteți pregăti sosul. Se toarnă ulei de măsline în sucul de ceapă și se adaugă sosul de roșii. După ce amestecați ingredientele, continuați să adăugați în amestec ketchup, suc de lămâie, oțet, sare și boia.
Ungeți kebab-ul pe ambele părți cu sosul rezultat. Continuați să coaceți carnea până când este gata.
Salata de lavash, ceapă, roșii și condimente va merge bine cu shish kebab.
Felul de mâncare seamănă cu lula kebab, cu toate acestea, gustul diferă de acest fel de mâncare.
Pofta buna!