Retete de Mancaruri

Jos palaria pentru cine gateste asa minunatie culinara – Iti vine sa stergi farfuria cu un colt de paine, asa de buna iese tocana de vitel cu rosii

 

 

Ingrediente:

1,5 kg carne de vitel (daca sunt si coaste cu atat mai bine)

250 g rosii cherry

2 – 3 cepe albe mari

200 ml vin rosu sec

2 fire de cimbru proaspat sau ½ lingurita de cimbru uscat

½ lingurita maghiran

sare

piper proaspat

4-5 linguri ulei sau daca aveti 1 lingura untura de porc

optional un ardei kapia

 

 

Mod de preparare:

Carnea o spalam bine si o taiem bucati mai mari.

Incingem uleiul intr-o cratita mai mare, adaugam ceapa curatata si tocata nu foarte marunt (fara ceapa nu s-ar face sosul cel dulce si bun, fara sos nu am avea cu ce sa mancam mamaliga), lasam 2-3 minute si apoi adaugam carnea.

O lasam sa se rumeneasca si adaugam vinul, mai lasam 2 minute si completam cu apa doar cat sa fie acoperita carnea, apoi adaugam cimbrul si maghiranul.

Lasam sa fiarba cam o ora apoi adaugam rosiile intregi si sare. Daca e cazul mai completati cu apa. Ideea e sa nu puneti prea multa de la inceput.

Cand carnea e fiarta, puneti de o mamaliga si mai lasati putin sa scada mancarea.

Amestecati cu grija sa nu sfaramati rosiile.

Rasniti piper deasupra.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Obiectiv




Categorii