Ingrediente:
- 4 ouă
- 280 g zahăr granulat
- 400 g făină simplă
- 180 g cacao pudră
- 250 ml lapte
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingura esenţă de vanilie
- 1 linguriță plină de praf de copt
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g ciocolată semi-neagră
Mod de preparare:
1) Începeți prin a bate ouăle și zahărul până devine spumos.
2) Adăugați ulei și lapte. Amestecați bine.
3) Apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amestecă din nou bine.
4) Urmează pudra de cacao. Se amestecă și se face un aluat frumos, uniform.
5) Pregătiți o tavă de prăjitură, ungeți-o și întindeți uniform aluatul în ea.
6) Se coace la 180 de grade aproximativ 40 de minute.
7) Odată ce prăjitura noastră s-a terminat de copt, folosiți o lingură de lemn pentru a face găuri precum cele pe care le vedeți în imagine.
8) Acum vom incepe sa incalzim crema, la care vom adauga bucatile de ciocolata. Se amestecă până se topește ciocolata.
9) Apoi turnați acest amestec în găurile create. La final, o decorăm cu frișcă, pe care fie am cumpărat-o, fie am făcut-o acasă.
10) La final, se decorează cu bucăți mici de ciocolată și se lasă să se odihnească la frigider.
Pofta buna!