Bauturi

Iata cateva ceaiuri cu ajutorul carora acidul uric poate fi mentinut la un nivel optim

 

 Iata cateva ceaiuri cu ajutorul carora acidul uric poate fi mentinut la un nivel optim

 

 

Hiperuricemia reprezinta o tulburare caracterizata prin acumularea in exces a acidului uric in organism. Specialistii spun ca se poate vorbi de hiperuricemie atunci cand nivelul acestei substanțe in sange este mai mare de 7 mg/dl. Exista, desigur, medicamente alopate care pot combate aceasta disfunctie, insa ea se poate ameliora si cu ajutorul remediilor naturale. Iata cateva ceaiuri care reduc nivelul de acid uric, datorita proprietatilor lor diuretice și detoxifiante. Pe langa aceste aspecte, ceaiurile contribuie la eliminarea toxinelor din intreg organismul. In mod normal, organismul demareaza un proces de eliminare a toxielor, fara ajutor din exterior, insa exista si cazuri in care acest proces este impiedicat.

Fie ca vorbim despre un nivel de acid uric prea mare sau de incapacitatea temporara a organismului de a-l elimina, esential este ca problema sa fie detectata, astfel incat organismul sa fie reechilibrat. Sa nu uitam faptul ca excesul de acid uric si depunerile pot cauza dureri greu de suportat.

Ce Ceai de Plante E Bun Pentru Eliminarea Acidului Uric?2021

 

Iata cateva ceaiuri cu ajutorul carora acidul uric poate fi mentinut la un nivel optim:

Ceaiul de anghinare. Anghinarea se poate folosi ca planta medicinala, dar si ca ingredient in diverse salate. Datorita continutului bogat in acid linoleic, oleic și cafeic, anghinarea ajuta la descompunerea si eliminarea purinelor din sange. De asemenea, anghinarea este un puternic diuretic, ajutand productia de urina. In acest mod, nivelul de acid uric scade.
Iata cum se prepara ceaiul de anghinare: este nevoie de o anghinare si jumatate de litru de apa. Se spala anghinarea si se taie coditele. Se vor folosi doar frunzele moi, din interior. Cand apa a dat in clocot, se reduce focul si se pun frunzele de anghinare. Se mai lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Se lasa apoi la racit si se consuma cate o ceasca dimineata pe stomacul gol si dupa-amiaza. Cura cu ceai de anghinare trebuie sa tina macar doua saptamani.

Ceaiul de armurariu. Folosit de mai bine de 200 de ani pentru remedierea problemelor legate de ficat, armurariu contine silimarina, un antioxidant cu proprietati antiiflamatorii si anticancerigene. Ceaiul de armurariu protejeaza functia hepatica, fiind si un bun aliat in lupta cu hiperuricemia. Iata cum se prepara ceaiul de armurariu: avem nevoie de 2 linguri de muguri de armurariu si o cana de apa. Se piseaza (de preferat cu ajutorul unui mojor) mugurii de armurariu. Se pune apa la incalzit, iar cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga armurariul. Se opreste focul si se lasa acoperit timp de cinci minute. Este indicat ca acest ceai sa se bea dimineata si dupa-amiaza, in cure de 2-3 saptamani.

Ceaiul de papadie. Papadia este una din plantele folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale curative. Contine antioxidanti, vitamina C si luteina. Este un excelent ajutor pentru ficat, dar si pentru procesul de detoxifiere a organismului. Cu aceste proprietati, papadia este o solutie foarte buna de reducere a nivelului uric. Iata cum se prepara ceaiul de papadie: avem nevoie de o lingura de petale uscate de papadie si 250 ml de apa. Se pun petalele intr-un recipient cu apa fierbinte si se lasa la infuzat. Se strecoara si se beau cate doua cani pe zi.

Ceaiul de urzica. Chiar daca nu este o planta foarte prietenoasa, urzica se bucura de o mare popularitate inca din cele mai vechi timpuri. Astfel, datorita proprietatilor sale curative, urzica este una dintre cele mai folosite remedii naturale. Ea are capacitatea de a purifica sangele, dar si de a reduce inflamațiile provocate de retenția de acid uric. Iata cum se prepara ceaiul: avem nevoie de o lingura de urzici si o cana de apa. Se lasa apa la incalzit, apoi, cand ea devine fierbinte, se adauga urzicile. Se lasa acoperit cinci minute, se strecoara si se bea cate o cana in fiecare dimineata, pe stomacul gol.

Ceaiul de coada-calului. Este unul dintre cele mai renumite ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric. Planta coada-calului are un puternic efect diuretic, astfel ca ceaiul stimuleaza productia de urina, iar in acest fel, acidul uric este reglat. Iata cum se prepara ceaiul: avem nevoie de o lingura de planta coada-calului si o cana de apa. Se lasa apa la fiert si cand aceasta fierbe, se opreste focul si se adauga planta. Se lasa la infuzat timp de cinci minute, dupa care se strecoara si se consuma cate o cana dimineata pe stomacul gol si una dupa-amiaza.

 

Reţeta ceaiului de ANGHINARE pentru bolile FICATULUI şi BILEI - Top Remedii Naturiste

 




Categorii