Aperitive si Gustari Hribi murați la borcan pentru iarnă, foarte ușor de preparat. Ciuperci de pădure murate – rețete grozave pe care eu le folosesc de mulți ani Ciupercile de pădure murate sunt foarte gustoase. Aceste retete sunt foarte ușor de preparat, daca nu mai vrei sa-i pastrezi in pungi in pungi la congelator.Eu folosesc aceste două rețete de mulți ani, iar familia mea este foarte mulțumită de cum îmi ies ciupercile murate. Te sfătuiesc să le încerci și tu. 1,Hribi mutați in otet Ingrediente: Hribi – 1,5 kg Ienibahar – 6 buc Frunza de dafin – 2 buc zahăr – 1 linguriță Sare – 1 lingura Oțet – 3 lingurițe apă – 1 l Mod de preparare: Curățați ciupercile de murdărie și resturi și tăiați tulpinile. Tăiați ciupercile mari în jumătate. Fierbeți in apa ciupercile timp de 5-7 minute. Scurgeți-le printr-o strecuratoare si lasați-le la racit. Fierbe apa separat, se adauga frunza de dafin, ienibahar, sare si zahar. Gatiti marinata timp de 2 minute. Adăugați hribii fierți și gătiți-i în marinată pentru încă 10-15 minute. Puneți hribii în borcanele curate și umpleți cu marinată. Adăugați 1,5 linguriță la fiecare borcan, oțet 9% și închideți capacele. Se răcesc borcanele la temperatura camerei și dupa se păstrează la frigider. Ciupercile marinate în borcane pot fi servite ca o gustare independentă sau folosite pentru gătit. Opțiuni excelente ar fi pentru o varietate de salate, pizza. În plus, hribii murți pentru iarnă sunt potriviți si pentru pregătirea unor garnituri. 2. A doua reteta pentru ciuperci murate în oțet: Ingrediente: 1 kg hribi pentru marinată – la 1 litru de apă: 1 lingură sare 1 linguriță zahăr, 2 frunze de dafin 2.5 linguri oțet 9%, 2 cuișoare, câteva crenguțe de mărar 5 boabe de piper negru și ienibahar Mod de preparare: Curăță ciupercile și spală-le bine, apoi pune-le într-un castron cu apă și lasă-le acolo timp de 30 de minute. După jumătate de oră scurge ciupercile și pune-le într-o oală. Adaugă o cantitate mare de apă și fierbe ciupercile timp de 20 de minute, apoi strecoară-le și clătește-le. Pune ciupercile într-o cratiță, acoperă-le cu apă și adaugă toate ingredientele pentru marinată, cu excepția oțetului. Fierbe ciupercile în marinată timp de 10 minute, apoi toarnă oțetul și mai lasă-le la fiert încă 10 minute. Pune ciupercile în borcane sterilizate și toarnă marinata peste ele. Închide imediat capacele, întoarce-le cu susul în jos, acoperă-le cu o pătură și lasă-le să se răcească. 3. Ciuperci murate în saramură Ingrediente: 1 kg hribi Ingrediente pentru saramură: 1/2 cană apă, 2 lingură sare 5 boabe piper negru, 1 frunză dafir 2 cuișoare, 4 frunze de coacăz 1 crenguță de mărar Mod de preparare: Curăță ciupercile, clătește-le bine, apoi taie-le în bucăți. Pune ciupercile astfel pregătite într-un vas cu apă clocotită și așteaptă să fiarbă, apoi îndepărtează spuma. Adaugă ingredientele pentru saramură în vasul cu ciuperci (ingredientele date sunt pentru un litru de apă) și gătește-le timp de 20-25 de minute. Lasă ciupercile să se răcească, apoi pune-le în borcane și sigilează capacele. Pune borcanele cu ciuperci într-o pivniță sau în frigider. Ciupercile vor putea fi consumate după 40-45 de zile. Pofta buna! Sursa Sursă Tagsapa ciuperci cuisoare dafin iarna marar otet sare toamna zahar S-ar putea să-ţi placă şi: Aperitive si Gustari Bananele verzi ajuta la pierderea în greutate, la sănătatea cardiovasculară, îmbunătățește digestia și previne constipația, ține foamea la distanță Aperitive si Gustari Maioneză de casă fără ouă, gata imediat – foarte gustoasă și aerată! 2 rețete ideale pentru cei care țin post Aperitive si Gustari Salam rumen, delicios și aromat din…cartofi! O adevărată descoperire culinară, ce merită toată atenția! Adăugate în iaurt, aceste condimente ard grăsimile în timpul somnului şi topesc până la 4 kilograme în 7 zile Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine CategoriiCategorii Selectează o categorie Bauturi Casa de vis Credinta Dulciuri Checuri Clatite si Gogosi Cozonaci Creme si Budinci Desert Inghetate Placinte si Rulade Torturi Feluri de Baza Aperitive si Gustari Ciorbe, supe si borsuri Fripturi si Gratare Panificatie Pizza si Paste Preparate din Peste Preparate fara carne Retete de Mancaruri Flori si gradina Inedit Horoscop Teste Melodii de neuitat Povesti de viata Remedii naturiste Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui Sfaturi utile Stiri Uncategorized All Topics Aperitive si Gustari Bauturi Casa de vis Checuri Ciorbe, supe si borsuri Clatite si Gogosi Cozonaci Credinta Creme si Budinci Desert Dulciuri Flori si gradina Fripturi si Gratare Horoscop Inedit Inghetate Melodii de neuitat Panificatie Pizza si Paste Placinte si Rulade Povesti de viata Preparate din Peste Preparate fara carne Remedii naturiste Retete de Mancaruri Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui Sfaturi utile Stiri Teste Torturi Uncategorized
Aperitive si Gustari Bananele verzi ajuta la pierderea în greutate, la sănătatea cardiovasculară, îmbunătățește digestia și previne constipația, ține foamea la distanță
Aperitive si Gustari Maioneză de casă fără ouă, gata imediat – foarte gustoasă și aerată! 2 rețete ideale pentru cei care țin post
Aperitive si Gustari Salam rumen, delicios și aromat din…cartofi! O adevărată descoperire culinară, ce merită toată atenția!