Aperitive si Gustari

Gutuile ar trebui introduse în dietă. Sunt cel puţin 10 motive în acest sens. Gutuile au capacitatea sa distruga celulele canceroase

 

 

Gutuile ar trebui introduse în dietă. Sunt cel puţin 10 motive în acest sens. Gutuile au capacitatea sa distruga celulele canceroase

 

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea in fiecare perioada a anului ar trebui sa profitam cat de mult putem de ceea ce ne ofera natura.

Toamna este un anotimp foarte bogat cand vine vorba despre fructe. Putem alege cam tot ce ne dorim: nuci, struguri, mere, prune, alune, fructe de padure si lista ar putea continua.

Unele dintre cele mai interesante fructe pe care ni le ofera toamna sunt gutuile. Parfumul lor si gustul amarui le dau o nota aparte gutuilor. Pe langa aspectul, parfumul si gustul special, aceste fructe sunt extrem de benefice pentru organism.

Iata cateva motive pentru care gutuile ar trebui incluse pe cat de des posibil in dieta noastra:

1. Gutuile ajuta la buna functionare a ficatului. Medicii recomanda o cura de o luna pentru cei care au probleme hepatice. Potrivit studiilor, aceste fructe au efecte benefice pentru ficat datorita substantelor din coaja care inhiba dezvoltarea microorganismelor responsabile de declansarea diferitelor forme de hepatita.

2. Gutuile au capacitatea sa distruga celulele canceroase, de aceea sunt recomandate pentru persoanele care sufera de aceasta maladie sau chiar preventiv. Pot fi mancate ca atare sau sub forma de suc.

3. Contin o cantitate mare de fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru si magneziu. De asemenea, gutuile sunt adevarate „bombe” de vitamine A, B si C.

Vitamina C previne aparitia racelii si gripei, iar magneziul ajuta la inlaturarea starii de oboseala.

4. Datorita parfumului si aromei deosebite, gutuile sunt benefice pentru cei care sufera de afectiuni psihice si oboseala cronica.

5. Fructele vedeta ale toamnei sunt potrivite si in caz de anemie. Stimuleaza pofta de mancare si au un continut mare de fier, exact ce este nevoie pentru a combate anemia.

6. Gutuile sunt bune pentru combaterea starilor de greata, fiind recomandat a se manca cateva felii dimineata, pe stomacul gol.

7. Nu doar pulpa fructului este benefica, ci si semintele. Acestea sunt bune pentru combaterea tuberculozei in forma incipienta, bronsitei si anginei pectorale.

8. Cei care vor sa slabeasca pot manca gutui in cantitati mari deoarece au foarte putine calorii: 44/100 de grame.

9. Gutuile ajuta la vindecarea ranilor. Se pot aplica comprese imbibate in suc.

10. Acest fruct ajuta la buna functionare a aparatului digestiv.

 

Sursa




Categorii