Aceste gogosi cu lingura sunt extrem de moi, fragede si pufoase si sunt perfecte pentru micul dejun dar nu numai. Eu le fac mereu cand am pofta de ceva dulce dar care sa se prepare si rapid, fara prea multe batai de cap.
Daca nu vreti sa le umpleti cu mere, le puteti face asa, simple pentru ca si asa sunt gustoase si satioase.
Ingrediente:
- ou – 2 buc.;
- zahăr – 4 linguri;
- zahăr vanilat – 1 plic;
- sare – un praf;
- chefir – 100 ml;
- brânză de vaci – 180 g;
- bicarbonat de sodiu (sau praf de copt) – linguriță;
- făină – 160 g;
- mere – 2 buc.;
- unt – 20 g.
Mod de preparare :
Sparge ouale intr-un castron, adauga cateva linguri de zahar, un praf de sare si zahar vanilat. Bateți ouăle până când zaharul este complet dizolvat iar compozitia se spumeaza frumos.
Adăugați chefir și bicarbonat de sodiu (puteti folosi si praf de copt) în amestecul de ouă și amestecați. Adăugați brânză de vaci peste compozitia anterioara și amestecați până se omogenizează.
Se toarnă făina în compozitia de branza si se omogenizeaza bine aluatul. Tăiați merele în cuburi mici și îndepărtați în prealabil coaja si cotorul.
Topiți untul într-o tigaie și adăugați merele. Se toarnă zahăr în mere, se gateste la foc moderat timp de 3-4 minute, se amestecă.
Puneți aluatul într-un pos – puteti sa folositi si o lingura (eu asa am facut). Încălziți uleiul într-o tigaie și puneti cate o lingura de aluat. Pe suprafața gogosii se pune o linguriță de umplutură de mere.
Acoperiți umplutura cu aluat și întoarceți-o pe cealaltă parte. Prăjiți gogosile până se rumenesc pe ambele părți.
După gătire, gogosile cu branza si mere trebuie pudrate cu zahăr pudră. Acesta este un mic dejun complet copios pentru întreaga familie.
Pofta buna!