Checuri

Garantat că sunt cele mai bune brioșe din lume. Sunt pufoase, moi și cu adevărat foarte delicioase

 

 

Garantat că sunt cele mai bune brioșe din lume. Sunt pufoase, moi și cu adevărat foarte delicioase

 

Dacă îți plac deserturile pufoase, aromate și ușor de preparat, atunci această rețetă de  brioșe este exact ce îți trebuie! Sunt perfecte pentru micul dejun, gustări sau momentele când vrei ceva dulce și delicat. Hai să vedem cum le preparăm!

 

 Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr (1/2 cană)
  • 60 ml lapte (1/4 cană)
  • 80 ml ulei (1/4 cană și două linguri)
  • 100 g unt topit (puțin mai puțin de 1/2 cană)
  • 200 g făină (1 și 1/2 căni)
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare (3 g)
  • Coaja rasă de la 1 lămâie (doar partea galbenă)
  • Puțin zahăr pentru presărat deasupra

 

 Mod de preparare:

 Bateți ouăle spumă cu zahărul până se îngroașă. În timp ce mixați continuu, adăugați treptat coaja rasă de lămâie, untul topit, uleiul și laptele.

La final, încorporați făina cernută, amestecată cu sarea și praful de copt. Amestecați cu mixerul până obțineți o compoziție omogenă.

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți formele pentru brioșe sau tapetați-le cu hârtii speciale.

Umpleți formele cu aluat, presărați zahăr deasupra și coaceți în cuptorul încins timp de 15 minute.

Lăsați-le să se răcească pe un grătar.

 

Pofta buna!

 Sursa




Categorii