Ingrediente:
16 caise potrivite
150 g melasa
Pentru aluat
500 g branza dulce de vaci
3 oua
10 linguri faina
5 linguri gris
Pentru tavalit
1 lingura ulei
5 linguri pesmet
7 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Amesteci intr-un castron mai mare, branza de vaci cu ouale si grisul si adaugi treptat faina, amestecand cu mana pana cand aluatul se desprinde de pe maini si se formeaza o bila.
Pana am pregatit caisele, am dat aluatul la frigider. Am scos samburii caiselor spalate, dar am avut grija sa nu le despic de tot in doua si le-am umplut cu melasa.
Pe masa presarata cu multa faina am rasturnat aluatul si am format un sul potrivit de gros din care am taiat 16 bucati. Am pus in fiecare bucata de aluat cate o caisa si am modelat galuste.
Le-am pus la fiert intr-un vas mai mare cu apa clocotita, in care am pus o lingurita de sare. Le-am lasat 20 de minute, le-am scos cu o paleta intr-un bol si le-am tavalit prin pesmetul prajit.
Pofta buna!
Sursa: Retetele Marianei