Panificatie

Fursecuri originale cu umplutură de mere și nuci – un răsfăț delicios pentru familia ta. Acești „trandafiri” frumoși pot decora orice masă

 

 

Fursecuri originale cu umplutură de mere și nuci – un răsfăț delicios pentru familia ta.  Acești „trandafiri” frumoși pot decora orice masă

 

Ingrediente: 

Aluat:

  • 330 g făină simplă
  • 150 g chefir
  • 150 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1/3 lingurita turmeric macinat
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 3 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 cană nuci

 

Mod de preparare:  

1. Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și miez. Răziți-le cu o răzătoare mare și puneți-le pe o tigaie încinsă.

2. Adăugați zahăr și scorțișoară măcinată. Se amestecă.

3. Caramelizați merele până când tot lichidul s-a evaporat din tigaie.

4. Apoi adaugati nucile tocate. Se amestecă foarte bine.

5. Scoateți amestecul de pe foc și lăsați-l să se răcească.

6. Pregătiți aluatul: Amestecați untul moale (temperatura camerei) și zahărul pudră până se omogenizează.

7. Adăugați chefir. Se amestecă bine cu un tel.

8. Adăugați praful de copt și turmericul măcinat.

9. Adăugați treptat făina cernută. Amestecați aluatul mai întâi cu o lingură, iar când devine mai consistent, transferați-l pe o suprafață de lucru și frământați-l cu mâinile până devine neted și elastic. Ar trebui să fie moale și elastic.

10. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

11. Modelați fursecurile: Pe o suprafață de lucru înfăinată, rulați aluatul în formă de baston, apoi tăiați-l în bucăți egale. Formați bile.

12. Rulați fiecare bila de aluat într-o chiflă rotundă subțire.

13. Creați 4 secțiuni în jurul marginilor (așa cum se arată în imaginea de mai jos).

14. Puneți o linguriță grămadă de umplutură în centrul clătitei.

15. Apoi îndoiți fiecare bucată în jurul umpluturii și lipiți ferm colțurile de centrul clătitei. Vei primi un mic „trandafir”.

16. Așezați fursecurile pe foi de prăjituri și congelați timp de 10 minute.

17. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatii intre ele.

18. Coaceți fursecurile timp de 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °C.

19. Lăsați-le să se răcească ușor și apoi stropiți-le cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

 Sursă




Categorii