Flori si gradina

Frunzele de PRUN elimină cheagurile din vasele de sânge

 

 

 

 

Profesorul Ovidiu Bojor spune că frunzele de prun au efecte diuretice și laxative, asemenea prunelor. Au de asemenea proprietăți purgative. Pot fi folosite în problemele digestive, precum și împotriva viermilor intestinali (limbrici și oxiuri).

În acest scop, se prepară un decoct dintr-o lingură de frunze, fierte 10-15 minute cu 1 cană de apă. ceaiul se bea 3-5 zile la rând.

Atât din flori, cât și din frunze se poate prepara un remediu foarte bun contra tromboflebitei și aterosclerozei. Se pune 1 lingură de flori de prun (proaspăt culese) la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.

Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se consumă câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Cura durează 10 zile.

Frunzele de prun se pot culege până toamna. Din ele se poate prepara, de asemenea, un decoct vindecător.

Se pun 30 g de frunze proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apa începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seara, înainte de culcare.

Și consumul de prune proaspete poate ajuta la scăderea colesterolului și a trigliceridelor din sânge și a riscului de formare de plăci de aterom. Acestea conțin foarte multe fibre, care favorizează eliminarea colesterolului și împiedică oxidarea lui.

O cură cu prune proaspete poate dura și o lună, sau cât ține sezonul lor. Se consumă în cantități mari, câte jumătate de kilogram pe zi.

 

Sursa: Infoalert.ro




Categorii