Panificatie

Franzelă moale și delicioasă, făcută acasă cu doar câteva ingrediente

 

 

Franzelă moale și delicioasă, făcută acasă cu doar câteva ingrediente

 

O astfel de pâine de casă este mai presus de orice tip de paine! Nici cea mai gustoasă și mai scumpă pâine cumpărată din magazin nu se poate compara cu aceasta. Desi este mai usor sa mergi la magazin si sa cumperi o paine in loc sa faci una acasa, o sa iti arat o reteta foarte simpla prin care poti pregati cea mai buna paine facuta in casa.

Ingredientele pentru paine trebuie sa fie la temperatura camerei iar laptele putin incalzit.

 

Ingrediente:

  • Lapte – 400 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahăr – 2 linguri
  • Drojdie (uscata) – 1 lingura
  • Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
  • făină de grâu – 600 g
  • Gălbenuș de ou – 1 buc. (pentru a unge painea)
  • Lapte – 1 lingura (pentru a unge painea)

 

Mod de preparare:

Adăugați lapte într-o ceașcă adâncă. Adăugați sare, drojdie, amestecați totul cu un tel. Adăugați ulei și amestecați. Adaugam faina printr-o sita si framantam aluatul.

Când aluatul a căpătat o consistenta mai elastică, împărțiți-l în două părți si lasati la crescut, intr-un loc cald, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut, formăm o formă rotundă din aluat, întindem in foaie și răsucim aluatul într-un „tub”, dar nu până la capăt. Facem incizii la celălalt capăt al aluatului și îl „învelim” cu partea de aluat crestata.

Se aseaza pe o tava de copt si se lasa sub un prosop 15-20 de minute. Se unge painea cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.

Se coace 25 de minute la cuptor la o temperatura de 200 de grade. Scoatem painea finita din cuptor si o servim la masa.

 

Poftă bună!

 

 Sursa




Categorii