Ingrediente:
faina – 350 g;
oua – 1 buc.;
unt – 190 g;
zahar pudra – 130 g;
zahar vanilat – 1 lingurita;
sare – 1/4 lingurita;
praf de copt – 1 lingurita.
pentru crema:
unt – 180 g,
lapte condensat fiert – 180 g.
Ingrediente pentru glazura:
ciocolata neagra – 60 g;
unt – 40 g.
Mod de preparare:
Se toarna zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea intr-un castron cu unt moale, se adauga un ou si se amesteca cu o spatula.
Apoi bateti componentele cu un mixer pana la omogenizare.
Cernem faina in amestecam pe bucati.
Cu primul adaos de faina, turnati praful de copt, framantati aluatul.
Acoperiti aluatul moale usor lipicios cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.
Impartiti aluatul in 5 parti egale, puneti fiecare parte la frigider inainte de utilizare.
Intindem aluatul in parti intr-un strat subtire – 4 mm grosime.
Acoperiti stratul cu o farfurie si taiati un cerc uniform.
Coaceti fiecare foaie in cuptor pe hartie de copt timp de 12 minute la 200 de grade.
Inainte de coacere, nu uitati sa strapungeti foaia cu o furculita pe toata suprafata.
Coacem celelalte foi in acelasi mod.
Coacem si resturile – le vom folosi pentru a crea firimituri pentru tort.
Pentru a pregati crema, bateti untul moale cu laptele condensat cu un mixer.
Pentru glazura, topiti ciocolata si amestecati-o cu untul moale.
Se unge fiecare tort cu crema rezultata, se asambleaza prajitura.
Se presara partile laterale si blatul tortului cu firimituri, se decoreaza cu glazura de ciocolata.
Mai ramane doar sa dam prajitura la frigider pentru 7-8 ore.
Pofta buna!