Ingrediente:
- 1 cub de margarina Rama Maestro (250g)
- 1 litru de lapte
- 1 pahar cu zahar pudra (200g)
- 3 galbenusuri de ou
- 1 pahar de gris
- 1 conserva de piersici (900g)
- 2 linguri de gelatina (20g)
- 100g de biscuiti rotunzi
- 1 lingura de cacao
- fructe sau gem pentru decorare
Mod de preparare:
-
Fierbeti grisul cu lapte amestecand ca sa nu se arda. Lasati-l sa se raceasca. Amestecati un cub de margarina Rama Maestro cu zahar. La sfarsit adaugati ouale unul cate unul.
-
Puneti tot grisul fiert,adaugand cate o lingura, in amestecul de margarina cu zahar. Continuati sa amestecati cu mixerul. Impartiti amestecul in doua parti si adaugati o lingura de cacao uneia dintre ele
-
Acoperiti o tava (cu diametrul de 23 cm) cu biscuiti. Puneti grisul cu cacao primul si apoi cel deschis la culoare.
-
Luati o o jumatate de pahar de sirop de piersici si amestecati-l cu 2 linguri de gelatina. Lasati amestecul timp de 5 minute.
-
Scurgeti restul de piersici de sucul lor si apoi zdrobiti-le cu mixerul pana la consistenta unui piure. Dupa ce se umfla, incalziti gelatina pana se dizolva si apoi adaugati-o piureului de fructe.
-
Asezati piureul peste gris si puneti prajitura la frigider pentru a se intari. Serviti prajitura cu bucati de fructe proaspete sau gem.
Pofta buna!