Desert

Faceți prajitura asta perfecta cu nuci si caramel delicios

 

 

Faceți prajitura asta perfecta cu nuci si caramel delicios

 

Se spune că o plăcintă bună pregătită cu zâmbetul pe buze întărește relațiile. Așadar, de ce să nu planificați o după-amiază cu prietenii sau familia și să pregătiți ceva cu adevărat special? Această rețetă pentru prăjitura perfectă cu nuci si caramel este exact lucrul.

Ingrediente:

Sirop:

  • 200 g zahăr brun + 1 linguriță scorțișoară + 50 ml apă

Aluat:

  • 4 ouă
  • vârf de cuțit de sare
  • 200 ml ulei
  • 200 g făină simplă
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 g cipsuri de ciocolată
  • 100 g miez de nucă

Glazură:

  • 200 g lapte condensat caramelizat + putina apa clocotita

Pentru decorare:

  • 16 jumătăți de nucă pentru decorare

 

Mod de preparare:

1. Sirop:

Într-o cratiță se toarnă zahăr brun, se stropește cu scorțișoară și se adaugă apă – se încălzește în cratiță aproximativ 30 de secunde pentru a dizolva zahărul și a forma siropul.

2. Aluat:

Bate ouale intr-un castron si adauga un praf de sare – bate timp de 4 minute pana devine pufoasa.

3. Turnați imediat siropul fierbinte preparat în amestecul bătut – amestecați bine.

4. Într-un castron separat, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cipsurile de ciocolată. Amestecați bine. Acest amestec uscat impartiti-l cu o furculiță în trei părți si adaugati amestecul de ouă și faceți un aluat.

5. Apoi turnați nucile tocate în aluat – amestecați ușor, astfel încât să fie distribuite uniform.

6. Turnați aluatul într-o formă de 25 x 25 cm unsă și făinată.

7. Coacem in cuptorul preincalzit 40-45 minute la 160°C sau pana devine frumos auriu.

8. Între timp, pregătiți glazura:

Amestecați laptele condensat caramelizat cu puțină apă clocotită până la o consistență netedă. Întindeți tortul puțin răcit cu glazura pregătită și puneți deasupra jumătăți de nucă pentru o prezentare vizuală perfectă.

9. Serviți-l cu dragoste, mult gust și har.

 

Poftă bună!

 

 Sursa




Categorii