Astăzi vă prezentăm o rețetă nemaipomenită de musaca de cartofi cu piept de pui. Se prepară foarte ușor, din ingrediente simple, iar rezultatul final fabulos. Această musaca de cartofi, la fel o puteți găti cu carne de porc sau vită. Musaca poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Ingrediente:
1 kg | Cartofi |
500 g | Piept de pui |
15 Felii | Cașcaval |
250 g | Cașcaval ras |
150 g | Șuncă |
250 g | Smântână |
2 bucăți | Ouă |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
30 g | Pătrunjel |
2 linguri | Ulei de masline |
Mod de preparare:
- Curățați cartofii și-i tăiați felii subțiri. Pieptul de pui îl tăiați fâșii subțiri și le puneți la călit în puțin ulei de măsline. Gătiți pe foc mediu până devine rumen.
- Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunile (14x22x7cm) și aranjați un strat de cartofi feliați. Urmează un strat de carne de pui și presărați cu sare și piper negru.
- Puneți un strat de cașcaval felii, aranjați încă un strat de cartofi și un strat de carne de pui, presărați cu sare și piper negru. Urmează un strat de cașcaval felii și distribuiți șunca tăiată cubulețe.
- Presărați cu pătrunjelul tocat, aranjați ultimul strat de cartofi și presărați cu cașcavalul ras. Într-un bol amestecați smântâna cu ouăle și distribuiți peste cașcavalul ras.
- La final presărați cu sare, piper negru și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 50 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!