Aceasta reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este delicioasa. Eclerul este un desert clasic, potrivit pentru orice sarbatoare. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti intai aluatul.
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 ml apa
250 g margarina la pachet
50 g zahar tos
360 g faina
6 oua
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
4 oua
270 g zahar tos
200 g faina
750 ml lapte
5 pliculete de vanilie
Pentru glazura:
120 g ciocolata cu lapte
70 g de margarina
1 linguri de apa
2 linguri de ulei
2 linguri cacao
Mod de preparare:
Aceasta reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti intai aluatul.
Pentru prepararea aluatului, punem apa intr-un castron (sau o cratita, insa NEAPARAT folosim un vas care poate sa fie pus pe flacara), adaugam margarina necesara si lasam pe foc pana se topeste margarina. Dupa ce margarina s-a topit, adaugam zaharul tos, un praf de sare si amestecam pana zaharul se topeste.
Cand zaharul s-a topit, tragem castronul de pe foc si adaugam faina toata odata si o amestecam cat mai repede si bine cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa. Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, apoi adaugam ouale treptat, pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca respectiva (deci nu punem ouale toate deodata,ci le punem rand pe rand).
Pofta buna!
Sursa:Jurnal de Oaş