Rulada preparată după această rețetă are un aluat deloc pretențios, aerat, pufos și o umplutură mega delicioasă din brânză de vaci și piersici din compot. Este un desert savuros care nu poate lipsi de la o masă de sărbătoare. Desigur, o felie de ruladă frumos ornamentată cu cubulețe de piersici încadrate într-o umplutură din brânză fină, este mereu binevenită și la micul dejun cu o cană de ceai.
Ingrediente:
Blat
8 bucăți | Ouă |
180 g | Zahăr |
120 g | Făină |
Umplutură
500 g | Brânză de vaci |
50 g | Jumătăţi de piersici din compot |
150 g | Zahăr pudră |
1 linguriță | Zahăr vanilat |
Mod de preparare:
- Separați ouăle. Mixați bine albușurile cu zahărul până obțineți o bezea, apoi încorporați câte un gălbenuș. Treptat adăugați făina și amestecați continuu. Transferați aluatul într-o tavă de copt (cu dimensiunile de 32 x 32 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit pentru 15 min la 180℃.
- După ce blatul s-a răcit, puneți deasupra brânza amestecată cu zahărul vanilat și nivelați astfel încât să fie repartizată uniform. Apoi presărați deasupra piersicile tăiate cubulețe și rulați aluatul
- Apoi pudrați cu zahăr pudră. Puteți decora deasupra cu glazură de ciocolată.
Pofta buna!