Vreți să știți cum se îngrijesc corect violele? Dacă sunteți pasionat de creșterea acestor flori minunate, probabil că da. Luați
cunoștință cu 5 secrete ale cultivării de succes a violelor!
SECRETUL NR.1 – FERTILIZAREA
Orice plantă are nevoie de fertilizare și violele nu sunt o excepție. Potrivit multor cultivatori de viole, cel mai bun îngrășământ este infuzia de ceai. Dar nu trebuie să exagerați și să udați floarea din abundență: adăugați acest îngrășământ doar primăvara. Totuși, fertilizanții din comerț, concepuți special pentru aceste flori, nu vor fi în plus. Dar de bază trebuie să fie infuzia.
SECRETUL NR.2 – ALEGEȚI CORECT GHIVECIUL
Este foarte important ca acesta să nu fie mare. Mai mult, ar trebui să fie atât de mic încât să dea impresia că floarea este strânsă în el. Acest lucru se explică prin faptul că, fiind în condiții prea libere, viola va începe să crească în direcția rădăcinilor și frunzelor, iar florile posibil să nu le vedeți deloc.
SECRETUL NR.3 – UDAREA ISCUSITĂ
Niciodată nu udați viola de sus, deoarece dacă apa rămâne în punctul de legătură al frunzelor și tulpinilor, planta poate începe să putrezească. Iată de ce ar fi bine să introduceți în pământ un tub de drenaj, prin care apa va ajunge direct la rădăcini sau va umezi solul
de jos – prin găurile de drenaj.
SECRETUL NR.4 – GĂURI DE DRENAJ
Deoarece viola nu iubește udarea excesivă, trebuie să aveți multe astfel de găuri. În plus, dimensiunea lor ar trebui să fie, de asemenea, destul de mare. Nu uitați de argila expandată.
SECRETUL NR.5 – SOLUL
Ca să nu pierdeți timp cu experimentele, vă recomandăm să cumpărați sol special pentru viole. Este un moment foarte important, deoarece violele sunt foarte pretențioase față de sol. Unii cultivatori experimentați de flori recomandă să adăugați în acest tip de sol și vermiculită agro, care îl face mult mai ușor și afânat. În plus, ajută la menținerea umidității și temperaturii optime. Folosiți cantități egale de pământ și vermiculită.
Desigur, nu v-am prezentat toate secretele îngrijirii violelor, totuși anume acestea sunt cele de care trebuie să țineți cont în primul rând.
Spor la grădinărit!