Inghetate

Desert cu gust de inghetata. O delicatesa care merita incercata macar o data – o combinație perfectă între blaturi de cacao și cremă delicioasă

 

 

Prăjitură pufoasă Kinder – o combinație perfectă între blaturi de cacao și cremă delicioasă

 

Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua

125 g zahar granulat

125 g faina simpla

25 g de cacao

40 ml de apa

8 g zahar vanilat

varf de cutit de sare

Pentru crema:

400 g frisca (33 – 35%)

100 ml lapte

75 g de miere

125 g de ciocolata alba

8 g zahar vanilat

10 g gelatina + 50 ml apa

Pentru topping:

80 g frisca (33 – 35%)

80 g de ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

1. Pregatiti prima data blatul.

Bateti ouale cu zahar cu un mixer la viteza mare timp de 10 – 12 minute pana se formeaza o spuma pufoasa.

In cele din urma, adaugati zaharul vanilat, sarea si amestecati.

2. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao, se cerne si se lucreaza in spuma in doi pasi.

Se amesteca usor de jos in sus.

3. Se amesteca apa cu 2 lingurite de aluat, se toarna pe marginea castronului si se amesteca din nou bine de jos in sus.

4. Tapetati tava cu hartie de copt si unge-o cu un strat subtire de unt.

Se toarna aluatul pe ea.

5. Se introduce intr-un cuptor preincalzit si se coace timp de aproximativ 12 – 15 minute la 180 ° C.

Vom face un test cu o scobitoare si daca prajitura este gata, lasati-o sa se raceasca complet.

6. Apoi taiati-o in jumatate si, daca este necesar, taiati marginile cu un cutit astfel incat sa fie drepte.

7. Transferati o parte a blatului intr-o tava patrata, acoperiti peretii cu folie de tort sau hartie de copt.

8. Pregatiti crema. Se amesteca gelatina cu apa si se lasa sa se umfle.

9. Puneti frisca intr-un castron, adaugati vanilie si bateti o frisca groasa. Puneti amestecul la frigider.

10. Incalziti laptele, dar nu il lasati sa fiarba si turnati ciocolata alba peste el.

Asteptati 1 minut si amestecati pana se omogenizeaza.

11. Adaugati miere si amestecati din nou foarte bine.

12. Incalziti gelatina astfel incat sa fie lichida si omogena.

Se toarna in masa de ciocolata, se lucreaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

13. Se lucreaza in frisca racita in portii si se amesteca pana se omogenizeaza.

14. Intindeti crema uniform pe blat si acoperiti cu un al doilea blat.

15. Pregatiti glazura. Incalzim frisca fara sa o fierbem si turnam ciocolata peste ea.

Asteptati aproximativ 1 minut si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza.

16. Se toarna uniform glazura peste tort, se decoreaza blatul cu o spatula cu dinti si se pune la frigider timp de 6 ore.

17. Inainte de a felia acest desert, inmuiati cutitul in apa calda , taiati si serviti.

 

Pofta buna!

 

Sursa

Sursa




Categorii