Remedii naturiste

Curățarea rinichilor cu pătrunjel – întărește sistemul imunitar, reglează menstruația și ajută la neutralizarea efectelor nocive ale tutunului și alcoolului

 

 

Curățarea rinichilor cu pătrunjel – o sursa bogata de flavonoide, care sunt antioxidanti puternici

 

Rinichii sunt responsabili pentru filtrarea și eliminarea deșeurilor din organism, având un rol vital în buna funcționare a întregului corp.

Cura pe care v-o prezentăm astăzi este pe bază de pătrunjel, zarzavat binecunoscut pentru acțiunile sale antispastice, antioxidante, antibacteriene, calmante, antimutagene, detoxifiante, digestive, antiinflamatoare.

Pentru preparare aveți nevoie de o mână generoasă de pătrunjel verde, pe care îl tocați mărunt și îl puneți la fiert într-un vas cu 500 ml de apă. După ce a fiert timp de 10 minute, trageți de pe foc și lăsați la răcit, după care strecurați și beți o cană zilnic, timp de 7 zile. Excesul de ceai se poate păstra la frigider.

Cura se ține pe o perioadă de 7-10 zile, după care se face pauză 10 zile și se poate relua la nevoie.

Consumul de pătrunjel în cantități mari este contraindicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca contracții uterine.

Printre cele mai importante efecte ale pătrunjelului se numără cel antitumoral (datorat conținutului de histidină), antiinfecțios, vermifug, vasodilatator, antirahitic, antiscorbutic, diuretic, antiseptic sangvin, urinar, digestiv, neurostimulator, expectorant, sudorific, regenerator capilar și stimulent muscular. Totodată, pătrunjelul întărește sistemul imunitar, reglează menstruația și ajută la neutralizarea efectelor nocive ale tutunului și alcoolului.

Sucul de pătrunjel se obține din mixarea cu ajutorul unui blender a unei mâini de frunze, tulpini și/sau rădăcină proaspete, tinere, la care se adaugă 4-6 linguri de apă, după care se lasă la macerat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se consumă imediat sau se păstrează la frigider cel mult 4 ore. Pentru administrare, acesta se amestecă cu suc de morcov proaspăt stors, doza zilnică pentru detoxifiere fiind de 4-6 linguri de suc de pătrunjel în 75 ml suc de morcov, de 4 ori pe zi, înainte de masă. Dozele recomandate nu se vor depăși!

De asemenea, sucul de pătrunjel este recomandat și persoanelor care suferă de:

  • litiază biliară sau renală – se consumă câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel (frunze și rădăcină), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcov, de 3 ori pe zi, cu 2 ore înaintea meselor principale;
  • anorexie, greață, digestie lentă – se bea câte un pahar mic (de 50 ml) cu suc de pătrunjel, cu 30 de minute înaintea meselor principale;
  • hepatită virală – se iau câte 5 linguri de suc, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale, timp de 30 de zile;
  • cancer pulmonar, gastric, de colon, bucal, atenuarea efectelor chimioterapiei – se consumă câte 100 ml de suc de pătrunjel combinat cu 500 ml de suc de morcov zilnic, împărțit în doze egale, timp de 12 săptămâni, după care se face pauză 30 de zile și se poate relua după aceeași schemă.

Consumul de suc de pătrunjel este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează și bolnavilor renali cronici.

 Sursa 




Categorii