Datorită acestei rețete, veți obține un desert atât de delicios, care pur și simplu vă va surprinde cu gustul său bogat și aroma strălucitoare de mere culese.
Ingrediente:
- mere, 2 kg;
- suc de o jumătate de lămâie;
- zahăr, 1 lingură. pe borcan;
- apa pura.
Mod de preparare :
Sterilizam borcanele impreuna cu capacele si le uscam.
Spălați merele, tăiați-le cubulețe împreună cu coaja, stropiți cu zeamă de lămâie.
Puneți în borcane chiar deasupra și adăugați o lingură de zahăr.
Se toarnă apă rece curată deasupra.
Acoperiți cu capace, agitați până se dizolvă zahărul și puneți borcanele într-o cratiță pe un prosop.
Turnați apă nu foarte fierbinte în tigaie până la jumătate din înălțimea conservelor.
După ce apa din tigaie fierbe, sterilizează timp de 15 minute. Opriți focul și lăsați borcanele în tigaie 2 – 3 ore.
Înșurubați capacele borcanelor, acoperiți și lăsați să se răcească.
Un astfel de preparat aromat si gustos poate fi depozitat in subsol sau in camara. Capata o culoare de chihlimbar, aromată, groasă și este perfectă ca desert separat sau ca adaos dulce la prăjituri, rulouri, clătite și gogoși, ca umplutură pentru plăcinte.
Pofta bună!