Fripturi si Gratare

Cum se face sosul pentru friptura la grătar – Musafirii te vor aprecia!

 

 

Cum se face sosul pentru friptura la grătar – Musafirii te vor aprecia!

 

O reteta delicioasa de sos pentru orice fel de carne preparata la gratar, este sosul din rosii coapte, ardei copti si usturoi. Dar cum facem un sos pentru un gratar perfect? Foarte simplu si usor.

Reteta de sos este perfecta pentru preparate din peste sau preparate din carne de pui sau porc pregatite la gratar.

 

Ingrediente:

– 8 rosii mari,
– 5 ardei kapia,
– 5 catei de usturoi,
– 1 ardei iute,
– sare dupa gust,
– 1 ceasca de apa.

 

Mod de preparare:

Cautam rosii de gradina gustoase si bine coapte, usturoi romanesc care este mult mai sanatos decat cel strain, ardei in special cel kapia care v-a da un gust foarte bun sosului si un ardei iute care este mult mai sanatos decat daca am condimenta sosul cu piper.

Legumele se spala bine si se lasa sa se scurga de apa si sa se usuce.

Legumele se adauga in functie de gust: se poate pune ardei kapia mai mult si sosul va fi mai aromat si mai consistent, se poate pune ardei iute mai mult daca vrem un sos mai picant, etc.

Se pregateste un gratar, iar cand este bine incins se pun legumele sa se coaca. Se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte.

Scoatem legumele intr-un castron acoperit, unde le tinem 5-10 minute sa se abureasca, pentru a se curata de coaja mai usor.

Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Legumele coapte se curata de coaja. Rosiile se paseaza cu o furculita, iar ardeiul iute si ardeii kapia se curata de cotor si samburi si se taie fasii.

Se amesteca toate intr-o craticioara, se adauga putina apa si se potriveste de sare.

Se pune craticioara cu sos pe gratar, sa dea un clocot si sa se mentina cald cat timp este gata si carnea preparata la gratar.

Carnea de peste, pui sau porc pregatita la gratar se poate scoate direct in sosul preparat si se lasa cateva minute sa prinda gust sau se poate servi alaturi de sos.

Sosul pentru friptura la gratar – un sos placut picant, dulce, aromat pentru carnea fripta, un rasfat culinar pentru un gratar reusit de weekend in mijlocul naturii.

Sosul din legume coapte se poate prepara si pentru iarna, atunci cand nu mai este sezonul lor si legumele proaspete nu mai sunt, in borcane bine inchise si sterilizate.

Pofta buna!




Categorii