Remedii naturiste

Cum sa scapi usor cu ajutorul remediilor naturale de mirosul neplacut al picioarelor

 

 

Cum sa scapi cu ajutorul remediilor naturale de mirosul neplacut al picioarelor

 

 

Mirosul de transpirație, eliminat de picioare, este o adevărată povară, mai ales pe timp de vară. Îți propunem10 remedii naturiste, care te vor ajuta să scapi o dată pentru totdeauna de această meteahnă jenantă!

Cauza mirosului neplăcut

Pielea organismului transpiră. Iar bacteriile prezente, în mod natural, la suprafața pielii, se ”hrănesc” cu celulele moarte și cu transpirația eliminată de picioare. Dacă pielea tălpilor se sufocă din cauza ciorapilor sau încălțămintei, în momentul în care porii elimină transpirația, mirosul neplăcut îți este asigurat.

Top remedii naturiste de tratament

 Bicarbonatul de sodiu. Această substanță neutralizează pH-ul transpirației și reduce numărul de bacterii de la suprafața pielii. Adaugă bicarbonat de sodiu în apa caldă (o lingură de bicarbonat pentru fiecare litru de apă) și așteaptă până se dizolvă. Ține picioarele în această soluție pentru o perioadă de 15-20 de minute, în fiecare seară, timp de o săptămână. De asemenea, presară puțin bicarbonat de sodiu chiar în încălțămintea pe care intenționezi să o porți în timpul zilei.

 Ulei de levănțică. Nu doar că miroase plăcut, ci are și proprietatea de a lichida bacteriile de la suprafața pielii. Totodată, uleiul de levănțică posedă proprietăți antifungice, care sunt necesare în lupta contra mirosului de picioare.

 Ceaiul negru. Conține acid tanic, care ucide bacteriile producătoare de miros urât la picioare. Acesta închide porii și reduce cantitatea de transpirație eliminată de picioare, astfel că bacteriile vor rămâne ”flămânde”. Ține picioarele muiate în ceai negru pentru 20 de minute, în fiecare zi, timp de cel puțin o săptămână. Vei observa efectele. (proporție: 3 pliculețe de ceai negru la două căni de apă)

 Oțetul. Creează un mediu acid, foarte nefavorabil pentru bacteriile de pe picioare. Oțetul de mere este cel mai indicat. Jumătate de cană de oțet se amestecă cu opt cești de apă fierbinte. În această soluție, picioarele se țin pentru 15 minute. Ulterior, poți spăla picioarele cu apă și săpun, pentru eliminarea mirosului acid.

 Boraxul (boratul de sodiu”, „diborat de natriu decahidrat”). Este un mineral dezinfectant, care ucide bacteriile producătoare de miros urât. Jumătate de cană de borax se dizolvă în două căni de apă. Așa, obții un spray perfect pentru interiorul pantofilor, înainte de a-i încălța.

 Scrubul cu zahăr. Elimină elulele epiteliale moarte și ajută la neutralizarea mirosului urât. Pentru a-l obține, amestecă zahăr, apă curată și alcool izopropilic (de peste 91%). Se utilizează o parte de alcool și cinci – de apă. Freacă bine picioarele cu acest amestec exfoliant, timp de 10 minute. Repetă această procedură de trei ori pe săptămână. Pentru rezultate mai bune, înainte de procedură, ține picioarele în apă fierbinte.

 Frunzele de salvie. Conțid acid tanic, la fel ca ceaiul negru. Pe lângă aceasta, conferă picioarelor miros plăcut. Straniu, dar e recomandă plasarea frunzelor de salvie chiar în interiorul pantofilor, înainte de încălțare. Într-un alt mod, ține muiate picioarele în ceai de salvie și bea, totodată, ceai de salvie, înainte de culcare.

 Rădăcinile de ghimbir. Pune pireul de la o rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte, ținându-l acolo timp de 15 minute. După ce strecori soluția obținută, fă masaj picioarelor cu acest lichid, înainte de culcare. Pentru efecte pozitive, repetă procedura timp de cel puțin două săptămâni.

 

Încearcă-le pe toate și găsește remediul natural care se potrivește anume pentru picioarele tale!

 

Sursa: EA.md




Categorii