Infectiile urinare sau cistitele, cum sunt denumite in limbaj popular, sunt declansate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele semne ale afectiunii sunt urinarile frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri. Boala este intalnita mai des la femei, dar si barbatii de varsta a treia sunt predispusi la ea. Acest tip de infectii apare din cauza faptului ca diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplica si, in timp, duc la modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.
Infectia urinara care dureaza mai mult de doua zile necesita de obicei interventia medicului. Netratata, infectia urinara poate infecta rinichii, aceasta problema transformandu-se intr-o problema mult mai grava.
Pentru a preveni o infectie urinara in curs de dezvoltare, incercati sa adaugati 1 lingurita de bicarbonat de sodiu la un pahar de apa, deoarece acest lucru va ajuta ajuta la eliminarea infectiilor.
Bicarbonatul neutralizeaza aciditatea din urina, accelerand procesul de recuperare. Asadar, consumand zilnic 1 pahar de apa cu bicarbonat timp de 10 zile, te va ajuta sa scapi de infectia urinara.
1. Poate fi folosit ca antiacid – calmează arsurile stomacale şi balonările. O linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un pahar de apă.
2. Un bun antiperspirant. Se aplică sub formă de pudră la subraţ, etc, pentru a evita mirosurile neplăcute.
3. Albeşte dinţii. Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinţi cu bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăţă dinţii pătaţi.
4. Poate fi folosit ca scrub pentru faţă şi corp. Se face o pastă din bicarbonat şi apă, se masează blând pielea. Este de ajutor şi celor cu acnee.
Sursa: Bensana