Sfaturi utile

Cum să ameliorezi sinuzita rapid, natural și fără costuri

 

 

Cum să ameliorezi sinuzita rapid, natural și fără costuri

 

Sinuzita cronică apare atunci când spațiile din interiorul nasului și capului (sinusurile) sunt umflate și inflamate timp de trei luni sau mai mult, în ciuda tratamentului.

Această afecțiune comună interferează cu modul în care mucusul se scurge în mod normal și face nasul înfundat. Respirația pe nas poate fi dificilă, iar zona din jurul ochilor se poate simți umflată sau sensibilă.

Sinuzita cronică poate fi cauzată de o infecție, creșteri ale sinusurilor (polipi nazali) sau umflarea mucoasei sinusurilor. Denumită și rinosinuzită cronică, afecțiunea poate afecta atât adulții, cât și copiii.

Semnele și simptomele comune ale sinuzitei cronice includ:

  • Inflamație nazală
  • Secreții groase, decolorate din nas
  • Drenaj în partea din spate a gâtului (drenaj postnazal)
  • Blocaj sau congestie nazală, care provoacă dificultăți de respirație pe nas
  • Durere, sensibilitate și umflare în jurul ochilor, obrajilor, nasului sau frunții
  • Simțul mirosului și al gustului redus

Remedii naturale

Există câteva sfaturi pe care trebuie să le urmeze toți cei care suferă de sinuzită. Utilizarea unui umidificator, de exemplu, este o idee grozavă și ajută enorm la ameliorarea simptomelor. Mediile prea uscate au tendința de a usca cavitățile nazale, favorizând formarea unui dop de mucus care ne împiedică să respiram.

Cu toate acestea, utilizarea umidificatoarelor poate să nu fie o idee bună pentru cei care suferă de alergii: acarienii și ciupercile trăiesc și se reproduc în medii umede.

Băi de aburi

Unul dintre cele mai importante remedii pentru sinuzită este baia de aburi pentru nas. Foarte decongestionante, băile de aburi ajută la slăbirea mucusului și relaxează mușchii sistemului respirator.

Amintiți-vă să nu frecventați locurile unde există fum de țigară deoarece substanțele toxice conținute în acesta creează inflamații în cavitățile nazale și agravează inflamația.

Spray nazal cu apă de mare

În cele din urmă, păstrați întotdeauna zona nazală hidratată, folosind un spray pe bază de ser fiziologic.

Dacă nu ai soluția, o poți pregăti acasă amestecând apă caldă și sare și fă câteva spălări nazale.

Respirați aerul mării

Dacă ai ocazia să mergi la plajă, chiar dacă este frig, inspiră adânc aerul mării. Este foarte bogat în săruri care ajută la hidratarea mucoaselor și rezolvă diverse probleme precum sinuzita și amelioreaza adenopatia.

Beneficiile aerosolilor marini și ale plimbărilor pe malul mării -  Puterea.ro

 




Categorii