Ingrediente:
Aluat:
3 oua
80 ml ulei de masline presat la rece
125 g zahar
100 iaurt acru
praf de sare
600 faina
1 pachet praf de copt
Umplutură:
500 g brânză de vaci
250 g smântână (40%) cu conținut scăzut de grăsimi
4-5 linguri miere
1 lingură scorțișoară măcinată
100 g zahăr
Gălbenușuri de ou pentru margini.
Semințe de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecați ouăle, uleiul de măsline, zahărul, un praf de sare și iaurtul. Frământați făina și praful de copt până când aluatul nu mai devine lipicios și rulați-l într-o bilă. Acoperiți aluatul sau înveliți-l în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pentru umplutură, puneți branza într-o sită sau o cârpă subțire și lăsați excesul de lichid să curgă. Se amestecă apoi cu mierea, scorțișoara și zahărul pentru a forma un amestec omogen.
Se intinde aluatul pe o suprafata in faina si se taie cercuri de aproximativ 10 cm cu un pahar sau alt obiect .
Sfat: Aluatul elastic se contractă puțin repede – așa că rulează-l din nou peste cercurile individuale înainte de umplere pentru a restabili dimensiunea de aproximativ 10 cm.
Acum puneți o linguriță bună de umplutură în centrul fiecărui cerc. Ungeți marginile cu gălbenuș de ou și pliați-le din exterior spre interior, astfel încât să rămână aproximativ 2 cm de spațiu la mijloc. Deci pungile nu sunt complet închise. La început este puțin complicat, dar apoi funcționează. Puneți buzunarele de brânză pe o tavă de copt tapetată cu pergament.
Notă: am uitat gălbenușul de ou pentru a lipi marginile, dar tot a funcționat.
La final, presară buzunarele de brânză cu semințe de susan și coace la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pe grătarul din mijloc. Se lasa sa se raceasca, se despart cu un cutit ascutit.
Pofta buna!