Sfaturi utile

Cu un simplu truc, aragazul va fi ca nou! Ai nevoie doar de un produs pe care 100% îl ai în bucătărie! Dai o singură dată și se ia tot, chiar și rugina! Am testat și nu mi-a venit să cred

 

 

 

 

Ei bine, dacă vreţi să vă faceţi munca mai uşoară, ţineţi cont de sfaturile pe care vi le prezentăm.

Curatarea aragazului, mai ales a gratarului, este un adevarat cosmar pentru orice gospodina.

De acum insa, viata ta va fi mult mai usoara. Salvarea ta? O simpla punga din plastic, care se inchide ermetic.

Pune in ea amoniac si detergent de vase, inveleste gratarul cu ea si lasa amestecul sa actioneze peste noapte

1. Dacă aveţi vase foarte murdare, care nu se pot curăţa cu detergent obişnuit, puteţi să apelaţi la o soluţie de sodă de rufe şi săpun, apoi se spală cu apă din abundenţă. A mestecul va da rezultate, cu siguranţă.

2. În cazul în care nu aveţi bani să duceţi covoarele la spălătorie, le puteţi curăţa foarte bine şi acasă. Procedura e simplă: ştergeţi suprafaţa acestuia cu un tampon îmbibat în esenţă concentrată de ceai. Iar dacă vreţi să-i reîmprospătaţi culorile, periaţi-l cu o soluţie concentrată de apă cu sare. Un alt procedeu: se presară covorul cu sare, se rulează şi se lasă timp de 2-3 zile, după care îl puteţi peria. Aşa veţi scăpa şi de pete.

3. Mobila de lemn se şterge cu o cârpă umezită cu apă şi oţet, după care se freacă repede cu o lavetă sau cu o cârpă moale, până când urmele de apă dispar. Suprafaţa uscată se acoperă cu un strat subţire de ceară albă, iar după ce s-a uscat, se lustruieşte cu o cârpă.

4. Tapiţeria din stofă se curăţă cu ajutorul unei perii de haine sau al unei lavete înmuiate într-o soluţie de săpun cu apă caldă. După curăţare, suprafaţa se şterge de câteva ori cu o cârpă umezită în apă rece (bine stoarsă), apoi cu o cârpă uscată.

5. Amestecaţi un pahar de apă cu parafină şi omogenizaţi soluţia pe foc. Aşteptaţi apoi o jumătate de oră să se răcească. Lustruiţi cu aceasta parchetul, după care îl ştergeţi cu o cârpă moale şi uscată pentru a-i da luciu.

6. Ramele sau tocurile de la uşă se curăţă cu un tampon înmuiat în lapte dulce, iar după uscare se lustruiesc cu o cârpă moale.

7. Rugina de pe ochiurile de aragaz se curăţă dacă le ştergeţi cu ajutorul unei cârpe înmuiate în ulei vegetal.

8. Geamurile se spală bine cu o soluţie de amoniac (o lingură la patru litri de apă). Cel mai bine se şterg cu un ziar, nu cu o cârpă.

9. Oţetul în combinaţie cu apă caldă vă ajută să curăţaţi oglinda, ferestrele, faianţa şi gresia.

10. Tacâmurile de argint se curăţă destul de uşor şi de bine cu amoniac.

 

Sursa:  SuntGospodina




Categorii