Ingrediente:
Aluat:
- 225 ml lapte
- 6 g drojdie proaspata
- 250 g faina
- 1/3 lingurita sare
- 50 g zahăr
- 0,5 lingurita zahar vanilat
- 1 ou
- 30 g unt
Umplere:
- 1 galbenus de ou
- 10 g zahăr
- 1 lingura amidon
- coaja de lamaie de la 1 lamaie
- 10 g unt – temperatura camerei
Decor:
- 1 galbenus de ou cu lapte
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Se încălzește laptele la temperatura camerei și se dizolvă în el drojdia proaspătă, apoi se cerne făina, se adaugă sare, zahăr, zahăr vanilat și se bat ouăle – se amestecă cu mâinile și se formează un aluat.
2. Ascundeți untul în aluat – continuați frământarea, lăsați untul să se topească în aluat și puneți cocoloașul într-un loc cald timp de 45 de minute.
3. Într-un castron, amestecați gălbenușul de ou, zahărul granulat și amidonul – amestecați până când boabele de zahăr se dizolvă. Nu este nevoie să tăiați coaja de lămâie, doar adăugați-o în lapte și aduceți la fierbere, apoi o puteți îndepărta.
4. Se toarnă amestecul de gălbenușuri și zahăr în lapte – se fierbe până se îngroașă, apoi se adaugă untul – temperatura camerei și se lasă să se răcească, la final se toarnă amestecul în smântână și se pune din nou la frigider.
5. Întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară și tăiați-l în fâșii egale de 5-6 cm lățime. Tăiați fiecare fâșie în mijloc – modelați în împletituri și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.
6. Turnați crema în găurile dintre împletituri și ungeți-le cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte până devin frumos aurii și coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute la 180°C.

7. După copt, stropiți-le cu zahăr pudră și serviți-le cu drag și zâmbetul pe buze.

Pofta buna!