Ingrediente:
- 200 ml lapte caldut
- 200 ml apă caldă
- 60 g zahăr
- 10 g drojdie
- 800 g făină simplă
- 40 ml ulei
- 2 ouă
- 5 g sare
- 250 g unt moale
- 1 ou (pentru periaj)
- umplutură (nutella, marmeladă, umplutură cu nuci)
Mod de preparare:
1. Incepem prin a amesteca laptele, apa si drojdia. Se amestecă totul bine și se lasă să se odihnească 15 minute.
2. Amestecați acest amestec cu făina. Apoi adăugați ulei, ouă și sare.
3. Amestecați bine și faceți un aluat frumos și fin.
4. Lăsați aluatul la crescut 1 oră.
5. După ce a crescut, modelați-o în formă de con și împărțiți-l în 10 părți egale.
6. Întindeți fiecare bucată individuală și ungeți-o cu unt topit.
7. Stivuiți-le unul peste altul, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
8. Desfășurați.
9. La pasul următor, tăiem aluatul astfel.
10. Aplicați umplutura aleasă.
11. La final, rulați-l în formă de croissant și puneți-l pe o tavă de copt.
12. Se unge cu ou si se da la cuptor.
13. Coaceți la 180 de grade aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!