Cremșnit iugoslav – arată minunat și este foarte delicios
Între foile de cacao e o cremă gustoasă de vanilie, iar în cremă găsim rulouri din aluat fraged umplute cu dulceață
Ingrediente:
PENTRU BLATUL DE CACAO:
– 6 ouă
– 300 g zahăr pudră
– 100 ml apă
– 100 ml ulei
– 300 g făină
– 2 linguri cacao
– 1 plic praf de copt
PENTRU RULOURI:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– esenta de vanilie
– Dulceață de caise
PENTRU CREMĂ:
– 2 pachete de praf de budincă de vanilie
– 500 ml lapte
– 250 g margarină
– 200 g zahăr
– 250 ml frișcă lichidă
– 50 ml apă
– 2 lingurițe gelatină
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru blat coacem un 2 foi de cacao, sau una și o tăiem în două. Metoda de preparare este ca la pandispan. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, praful de cacao, faina si praful de copt. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de marime medie si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Incercam aluatul cu o scobitoare. Cand nu se mai lipeste nimic este gata.
Pentru cremă:
Fierbem praful de budinca împreună cu laptele și lăsăm să se răcească. Batem lichidul de frișcă, până devine frișcă tare. Margarina o amestecăm cu budinca răcită, o frecăm până devine spumoasă, apoi cu grijă adăugăm și frișca. Dizolvăm gelatina în apă călduță, apoi o adăugăm la cremă. 10 – 15 minute punem crema la frigider.
Pentru rulouri:
1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
2. Prima data mixam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixam si albusurile spuma, dupa care le adaugam amestecului de galbenusuri, amestecam usor. Adaugam faina si esenta de vanilie si amestecam din nou.
3. Punem compozitia intr-o tava 29x42cm tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute.
4. Blatul astfel pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se ruleaza si se tine asa pana se raceste. După ce se răcește, îl ungem cu dulceața de caise, rulăm și îl tăiem în felii subțiri.
Formarea prăjiturii:
– Blat de cacao
– Cremă
– Feliile de ruladă
– Cremă
– Blat de cacao
Înainte de servire presărăm cu zahăr pudră. Este o prăjitură foarte gustoasă și arătoasă!
Rețeta doamnei Badics Karoly.
Pofta buna!
Sursa: Virale.ro