Desert

Cremeș american – dacă poftești la ceva foarte bun, trebuie să încerci această prăjitură delicioasă

 

 

 

 

De bunătățile cu cremă nu vă puteți sătura niciodată, iar dacă poftiți la o prăjitură foarte gustoasă, trebuie să încercați această rețetă minunată.

Este imposibil să rezistați acestei delicatese.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 7 gălbenușuri

– 200 g zahăr

– 200 g făină

– 1 plic praf de copt

– 2 linguri cacao

– 10 linguri apă

– 2 linguri ulei

Pentru cremă:

– 7 albușuri

– 7 – 10 linguri zahăr

– 2 pachete budincă vanilie

– 500 – 600 ml lapte

Pentru ornat:

– 300 – 400 ml frișcă

– 3 linguri zahăr

– 1 plic întăritor de frișcă

– Ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, cu apa și uleiul, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, și cacaoua. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, într-o tavă tapetaă cu unt și făină, aproximativ 20 de minute. Mărimea tăvi 32* 20 cm.

Pentru cremă amestecăm budinca cu zahărul și cu laptele și amestecând continuu fierbem până devine groasă. Albușurile le batem împreună cu zahărul până obținem o spumă tare.

Amestecăm budinca (trebuie sa fie caldă) cu spuma de albusuri, apoi punem această cremă peste blat și mai lăsăm la cuptor pentru încă 10 – 15 minute la foc mediu. După, lăsăm să se răcească de tot. După ce s-a răcit ornăm cu frișcă și ciocolată rasă. Ideal ar fi să lăsați peste noapte la frigider și apoi să serviți.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii