Ingrediente:
6 ouă
150 g de făină
350 g de zahăr
250 g de ciocolată
2 buc de cremă de vanilie
300 ml de frișcă lichidă
30 g de fulgi de cocos
500 ml de lapte
50 g de unt
5 g de gelatină
Mod de preparare:
Separa ouăle în primul rând. Albușurile le vei folosi la blat, iar gălbenușurile la crema de vanilie. Pentru pregătirea blatului ai nevoie de 6 linguri de zahăr și 6 albușuri. Bate-le bine și adaugă peste ele un baton de vanilie. Încorporează faina treptat și pune la cuptor compoziția obținută apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 170°C, pentru aproximativ 25 de minute. Pentru crema de vanilie folosește gălbenușurile rămase și amestecă-le cu 200 g de zahăr și 100 g de făină. Între timp, se pune laptele la fiert, apoi tornă-l peste crema de gălbenușuri obținută. Se amestecă bine apoi se pune din nou la foc mic.
Atenție, este nevoie să amesteci încontinuu crema ca să nu se prindă. După ce este gata, adaugă în ea și un cub de unt și las-o la răcit. Separat, într-un vas mediu, pune la fiert frișca lichidă până se reduce 10% din masă. Adaugă apoi gelatina topită, lasă compoziția să fiarbă, apoi adaugă și ciocolată ruptă în bucăți mici. Amestecă bine până se răcește complet. Poți decora prăjitură cu fulgi de cocos.
Pofta buna!