Cozonaci Sarbatoarea Pastelui

Cozonacul cu nuca si stafide al bunicii, o reteta recomandata din inima

 

 

549_1359909197

 

 

Va prezint cea mai buna reteta de cozonac pentru Paste, o reteta ca la bunica, gustoasa si foarte apetisanta. O recomand cu toata increderea!!

 

Ingrediente:

  • Miez nuca: 60 g
  • Faina: 1,20 kg
  • Margarina unirea: 2 pachete
  • Smantana : o lingura
  • Zahar : 2 linguri, pentru glazura
  • Lapte caldut: un pahar(maia)
  • Ulei: 2 linguri
  • Lapte: 2 pahare
  • Drojdie: un cubulet(maia)
  • Zahar: 400 g
  • Stafide: 150 g
  • Oua: 20 buc
  • Ou: 1 buc, pentru uns
  • Faina: 2 pahare(maia)
  • Sare: o lingurita
  • Coaja de lamaie rasa: o lingura
  • Zahar vanilat: 2 plicuri
  • Rom: o lingura

 

Mod de preparare:

Pentru maia:

Se amesteca bine ingredientele pentru maia, dupa care  adaugam laptele si o lasam  sa ia aer.

Pentru aluat:

Se separa galbenusurile de  albusuri si se pun intr-un castronel. Frecam zaharul cu sare si galbenusurile pana se topeste, dupa care se pune esenta, uleiul, zaharul vanilat, smantana, coaja de lamaie si le amestecam pana se obtine o crema. Batem cu un tel opt albusuri pana devin spuma, dupa care le  amestecam bine cu crema de mai sus. Adaugam crema peste maia, dupa care restul de faina si framantam foarte bine toata compozitia, pana nu se mai lipeste de maini. Topim  jumatate din margarina si se toarna peste coca putin cate putin. Punem coca acoperita cu un prosop curat la dospit, iar dupa ce a crescut destul, impartim  aluatul in bucati sa intre cam jumatate din tava de cozonac, pentru ca el mai creste la foc. Intindem foi, pe care le ungem cu margarina, punem stafide si le rulam, dupa care ungem tavile cu margarina, ii asezam in forma dupa care ii ungem cu galbuns de ou si presaram nuca si zahar. Ii dam la cuptor la foc potrivit cca. o ora.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Retete ca la bunica




Categorii