Ingrediente:
Aluat:
- 245 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 ou
- 300 g făină simplă
Alte:
- ulei – după cum este necesar
- dulceață preferată – după gust
Glazură:
- 100 g ciocolată neagră topită (amăruie, lapte)
Mod de preparare:
1. Aluat: Pune untul inmuiat intr-un castron si framanta pana se omogenizeaza. Apoi, turnați într-un castron zahărul pudră, zahărul vanilat și ouăle – amestecați bine și apoi bateți.
La final, adaugă treptat făină simplă în bol în 2-3 etape și face un aluat gros, pe care apoi îl transferi într-o pungă de decor.









4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute la 160°C până se rumenesc și lăsați-le să se răcească puțin după coacere.
5. Pune dulceața ta preferată într-o pungă de decorare, aplică-o pe partea netedă a coroanei și lipește ușor cealaltă parte netedă.
6. La final, scufundați jumătate din coroană în ciocolată topită, apoi puneți-o înapoi pe hârtia de copt și păstrați-o la frigider.
7. Serviți coroane cu dulceață pe jumătate înmuiată în ciocolată cu dragoste, gust și bucurie.
Pofta buna!