Panificatie

Coronite cu dulceață înmuiate pe jumătate în ciocolată – fursecuri ușor de preparat și delicios de gustoase!

 

 

Coronite cu dulceață înmuiate pe jumătate în ciocolată – fursecuri ușor de preparat și delicios de gustoase!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 245 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 300 g făină simplă

Alte:

  • ulei – după cum este necesar
  • dulceață  preferată – după gust

Glazură:

  • 100 g ciocolată neagră topită (amăruie, lapte)

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Pune untul inmuiat intr-un castron si framanta pana se omogenizeaza. Apoi, turnați într-un castron zahărul pudră, zahărul vanilat și ouăle – amestecați bine și apoi bateți.

La final, adaugă treptat făină simplă în bol în 2-3 etape și face un aluat gros, pe care apoi îl transferi într-o pungă de decor.

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
2. Pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și marcați diametrul coroanei cu un tăietor de prăjituri. Diametrul tăietorului de prăjituri este de 5 cm și mai întâi scufundați-l în ulei.
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
3. Apoi, folosind o pungă de decor, modelați coroanele pe hârtia de copt marcate, îngrijit una lângă alta, cu spații între ele.
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!
Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute la 160°C până se rumenesc și lăsați-le să se răcească puțin după coacere.

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

5. Pune dulceața ta preferată într-o pungă de decorare, aplică-o pe partea netedă a coroanei și lipește ușor cealaltă parte netedă.

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

6. La final, scufundați jumătate din coroană în ciocolată topită, apoi puneți-o înapoi pe hârtia de copt  și păstrați-o la frigider.

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

Coronițe de ceai de Crăciun cu dulceață înmuiată pe jumătate în ciocolată - ușor de preparat și delicios de gustoase!

7. Serviți coroane cu dulceață pe jumătate înmuiată în ciocolată cu dragoste, gust și bucurie.

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii