Ingrediente:
pentru aluat:
- 400 gr faina de grau
- 21 gr drojdie,
- 200 ml lapte caldut
- 2 linguri zahar,
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- Jumatate lingurita sare
pentru umplutura:
- 2 mere rase
- Gem de capsuni
- Zahar si scortisoara
- Zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Mai intai pregatim drojdia. O zdrobim intr-o cana, adaugam 1 lingurita de zahar si una de faina. Turnam 100 ml lapte cald si amestecam bine. Lasa drojdia deoparte pentru aproximativ 15 minute.
Intr-un bol incapator punem faina de grau, zaharul, uleiul, sarea si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, apoi adaugam laptele ramas. Framantam aluatul, il acoperim cu o carpa si il punem intr-un loc cald, la crescut, pentru 35 de minute.Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina, il intindem intr-o foaie subtire si il taiem in bucati dreptunghiulare.
Acum putem pregati umplutura. Dam 2 mere prin razatoare. Punem pe fiecare bucata de aluat cate o lingurita de mere rase si putina scortisoara amestecata cu zahar.Adaugam apoi jumatate de lingurita de gem de capsuni. Rulam 3 bucati de aluat intr-un sul. Celelalte bucati de aluat pe care am pus umplutura, le taiem cu o lama pana la umplutura (exact ca in imaginea de mai jos).Le rulam apoi dinspre umplutura spre margine.Le indoim sub forma de semiluna.Ungem o tava cu putin ulei si punem cornurile in ea. Ungem apoi si cornurile cu ulei de floarea soarelui. Coacem cornurile timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.Dupa ce s-au copt, le ungem din nou cu ulei si le lasam sa se raceasca putin. Presaram apoi zahar pudra deasupra. Pofta buna si spor la gatit!
Pofta buna!