Coniacul medicinal cu mușețel pentru probleme respiratorii, stomacale și inflamații
Mușețelul este o plantă valoroasă pentru tratarea durerilor și crampele musculare, precum și pentru ameliorarea inflamațiilor pielii și mucoaselor.
În trecut, mușețelul era folosit ca remediu pentru multe afecțiuni, printre care se numără astmul, durerile de stomac, febra, inflamațiile, greața, problemele pielii și chiar cancerul.
Iată cum să pregătiți coniacul medicinal cu mușețel acasă:
Ingrediente:
- 100 g flori de mușețel
- 100 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- 200 ml apă distilată
- 800 ml țuică de casă de calitate
Mod de preparare:
-
- Turnați florile de mușețel și coaja de lămâie într-un borcan, adăugați apă distilată, zahăr și țuică de casă.
- Așezați borcanul într-un loc în care prinde soare pentru următoarele 4 săptămâni.
- După 4 săptămâni, strecurați lichidul și lăsați-l să se odihnească încă 2 luni într-un loc răcoros și întunecat.
Utilizare:
Luați o lingură de coniac medicinal cu mușețel de trei ori pe zi înainte de mese pentru afecțiuni acute sau o lingură dimineața. Mușețelul conține uleiuri esențiale cu acțiune antiinflamatoare și este util în cazul gastritei, colitei și flatulenței. De asemenea, are un efect benefic în descompunerea pietrelor la rinichi și vezică urinară.
Inhalațiile de mușețel sunt recomandate pentru procesele inflamatorii ale tractului respirator, cum ar fi faringita și laringita. Pentru durere de gât și de dinți, se recomandă gargara cu mușețel de 3-4 ori pe zi.
Extern, mușețelul este utilizat în inflamația mucoaselor ochilor, a uterului și a hemoroizilor. Compresele din flori de mușețel sunt folosite pentru tratarea rănilor, eczemelor umede, edemelor.
Ceaiul de mușețel ajută la menstruație dureroasă, sângerări uterine, insomnie și poate fi util în caz de reumatism, nevralgie, gastrită alergică, iritabilitate, epilepsie și cefalee.
În cosmetică, mușețelul este o parte integrantă a multor creme pentru față și corp, șampoane, paste de dinți și alte produse cosmetice.