Ingrediente:
Aluat:
- 150 g zahăr – (3/4 cană)
- un praf de sare
- 160 g făină – (1 cană)
- 1 lingurita praf de copt
Dulceata de cirese:
- 800 g cireșe – (4 căni)
- 100 g zahăr – (1/2 cană)
- 25 g amidon de porumb – (2 linguri)
- 100 g apă – (1/2 cană)
Crema:
- 600 g brânză de vaci – (2,5 căni)
- 500 g smântână 33% grăsime – (2,5 căni)
- 100 g zahăr – (1/2 cană)
Jeleu:
- 400 g cireșe
- 300 g apă – (1,2 căni)
- 100 g jeleu cu aromă de cireșe – (1 pachet)
Mod de preparare:
1. Se sparg ouale intr-un castron, se presara zahar, se adauga un praf de sare – se amesteca, apoi se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt – se amesteca din nou si aluatul este gata!

3. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180℃ timp de 30 de minute.
4. Puneți cireșele fără sâmburi într-o tigaie, stropiți-le cu zahăr – amestecați și fierbeți la foc mic.
5. Turnați amidonul de porumb într-un castron mic, adăugați apă – amestecați și turnați în tigaia cu cireșe – amestecați și gătiți până se îngroașă.
6. Apoi transferați dulceața de cireșe într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-o să stea, o puteți pune și la frigider pentru câteva minute.
7. Scoateți tortul copt din cuptor, apoi din tavă, scoateți hârtia de copt și tăiați-o în 3 părți egale.
8. Puneți brânza de vaci într-un alt bol, adăugați smântâna 33% grăsime, stropiți cu zahăr – bateți cu un mixer manual.
9. Întindeți gemul pe stratul inferior al aluatului copt așezat în inel, apoi întindeți crema de brânză de vaci , neteziți-o frumos și acoperiți cu a doua parte de aluat copt – repetați procesul.
10. Puneți cireșele fără sâmburi într-o tigaie, acoperiți-le cu apă – fierbeți la foc mic.
După fierbere, se strecoară printr-o sită, apoi se amestecă aroma de cireșe în zeamă – se amestecă și apoi se adaugă cireșele – se amestecă bine și se întinde pe ultimul strat de cremă de brânză.
11. Apoi dați la frigider pentru 4 ore pentru a se întări.
12. Servește-l cu dragoste și mult gust.
Pofta buna!