Desert

Combinația de cireșe suculente și cremă de brânză creează o armonie perfectă de arome și texturi, o prăjitură delicioasă si răcoritoare de care te vei indrăgosti imediat

 

 

Combinația de cireșe suculente și cremă de brânză creează o armonie perfectă de arome și texturi, o prăjitură delicioasă si răcoritoare de care te vei indrăgosti imediat

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 150 g zahăr – (3/4 cană)
  • un praf de sare
  • 160 g făină – (1 cană)
  • 1 lingurita praf de copt

Dulceata de cirese:

  • 800 g cireșe – (4 căni)
  • 100 g zahăr – (1/2 cană)
  • 25 g amidon de porumb – (2 linguri)
  • 100 g apă – (1/2 cană)

Crema:

  • 600 g brânză de vaci – (2,5 căni)
  • 500 g smântână 33% grăsime – (2,5 căni)
  • 100 g zahăr – (1/2 cană)

Jeleu:

  • 400 g  cireșe
  • 300 g apă – (1,2 căni)
  • 100 g jeleu cu aromă de cireșe – (1 pachet)

Mod de preparare:

1. Se sparg ouale intr-un castron, se presara zahar, se adauga un praf de sare – se amesteca, apoi se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt – se amesteca din nou si aluatul este gata!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!
2. Turnați aluatul într-o tavă pregătită de 28 x 18 cm tapetată cu hârtie de copt.

3. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180℃ timp de 30 de minute.

4. Puneți cireșele fără sâmburi într-o tigaie, stropiți-le cu zahăr – amestecați și fierbeți la foc mic.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

5. Turnați amidonul de porumb într-un castron mic, adăugați apă – amestecați și turnați în tigaia cu cireșe – amestecați și gătiți până se îngroașă.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

6. Apoi transferați dulceața de cireșe într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-o să stea, o puteți pune și la frigider pentru câteva minute.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

7. Scoateți tortul copt din cuptor, apoi din tavă, scoateți hârtia de copt și tăiați-o în 3 părți egale.

8. Puneți brânza de vaci într-un alt bol, adăugați smântâna 33% grăsime, stropiți cu zahăr – bateți cu un mixer manual.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

9. Întindeți gemul pe stratul inferior al aluatului copt așezat în inel, apoi întindeți crema de brânză de vaci , neteziți-o frumos și acoperiți cu a doua parte de aluat copt – repetați procesul.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

10. Puneți cireșele fără sâmburi într-o tigaie, acoperiți-le cu apă – fierbeți la foc mic.

După fierbere, se strecoară printr-o sită, apoi se amestecă aroma de cireșe în zeamă – se amestecă și apoi se adaugă cireșele – se amestecă bine și se întinde pe ultimul strat de cremă de brânză.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

11. Apoi dați la frigider pentru 4 ore pentru a se întări.

12. Servește-l cu dragoste și mult gust.

Tort exclusiv cu cireșe în trei straturi cu cremă de cheesecake - Deliciu cu cireșe dulci!

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii