Ingrediente:
Pentru 10 clatite:
150 ml lapte
100 ml apa minerala
3 oua
2 linguri ulei
un praf de sare
125 g faina
30 g unt sau margarina pentru uns tigaia
Pentru umplutura ai nevoie de:
Jumatete de piept de pui dezosat
Un ardei capia rosu
200 gr ciuperci
150 gr bacon
150 gr cascaval ras
2 linguri ulei de masline
Sare si piper
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand, adaugam incet apa minerala si lapte, pana se obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).
Se incinge o tigaie la foc potrivit si se coc clatitele.
Umplutura o pregatim asa:
In uleiul de masline incins punem la cali pieptul de pui taiat cubulete mici,apoi ardeiul si ciupercile si asezonam dupa gust.
La amestecul rezultat adaugam jumatate din cascavalul ras si umplem clatitele formand rulouri.le punem in tava antiaderenta si presaram cascavalul rams deasupra .
Se dau la cuptor pentru circa 10 minute.
Pofta buna!