Ingrediente:
Pui – 1 bucată
Morcovi – 1 buc.
Ciuperci stridii – 200 g (sau champignon)
Ulei vegetal
Apă – 100 ml
Sarat dupa gust
Pentru sos:
Lapte – 0,5 căni
Făină – 2 lingurițe
Smântână – 0,5 căni
Sarat dipa gust
Mod de preparare:
Tăiați puiul în bucăți, îndepărtând pielea și grăsimea în exces. Puteți lua pur și simplu fileul, tăindu-l în bucăți mici.
Curata morcovii cruzi si taiati fasii subtiri sau cuburi mici.
Se toarnă puțin ulei într-o tigaie încălzită și se așează bucățile de pui, presărând deasupra morcovi tăiați.
Se toarnă puțină apă clocotită (50-100 ml). Acoperiți cu un capac și fierbeți puiul până se albeste aproximativ 10 minute/
Spălați și tocați mărunt ciupercile (dacă veți găti cu ele). Se aseaza deasupra puiului si se fierbe in continuare, acoperit, aproximativ 20 de minute pana cand puiul este gata. Puteți adăuga imediat sare.
Se diluează laptele cu 2 linguri de făină. Se amestecă bine cu o furculiță, astfel încât să nu fie cocoloașe. Adăugați smântână, amestecați.
Se toarnă sosul pe toată suprafața puiului fiert.
Se amestecă și se fierbe acoperit timp de 5-10 minute.
Dacă sosul este prea gros, adăugați puțin lapte deasupra și agitați tigaia.
Poftă bună!