Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 pahare fasole verde tăiate,
- 4 roşii,
- 2 ardei graşi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
- ½ pahar smântână,
- 2 ouă,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 ardei iute,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi – toate tăiate cuburi mici – şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!
Sursa: moldovenii.md